Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a anuntat astazi la Tirgu-Mures ca cel mai probabil, pana la 1 iulie, taxa pe valoarea adaugata la paine sa scada de la 24% la 9%, iar de anul viitor TVA-ul sa revina la valoare pe care a avut-o pana in iulie 2010.

Vicepresedinte executiv al PNL a anuntat micsorari de taxe si reduceri de TVA. Chitoiu este de parere ca in acest moment Guvernul Ponta isi permite reducerea taxei pe valoare adaugata la paine si la produsele de panificatie cu 15 procente.

Prezent astazi la Tirgu-Mures, la Conferinta Judeteana a PNL Mures, ministrul Finantelor a mai declarat ca de anul viitor, Executivul are in plan scaderea TVA de la 24% la 19% si a contributiilor la sanatate cu 5%.

”Cred, peste 85% ca, incepand cu 1 iulie reducem TVA la 9% pentru paine. Incepand cu 1 ianuarie 2014 avem in vedere reducerea unor impozite, ori TVA de la 24 la 19% ori reducerea contributiilor cu 5%. Aceste reduceri au rolul de a stimula consumul, de a reduce costul cu forta de munca, de a da o gura de respiro mediului economic”, a declarat Chitoiu.

Tot astazi, vicepremierul Daniel Chitoiu a mai declarat ca ratingul Stradard & Poor’s acordat Romaniei este foarte bun si dovedeste ca masurile luate de Guvernul Ponta inspira incredere. Astfel pentru obligatiunile pe termen lung emise in moneda straina si locala ratingul Romaniei a fost evaluat la nivelul ”BB+”, iar pentru obligatiunile pe termen scurt emise in moneda straina si locala la nivelul ”B”. Chitoiu a subliniat ca pietele financiare internationale si romanesti, dar si investitorii au capatat incredere in Guvernul USL.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.