La cateva zile dupa ce o companie americana a publicat schitele primei arme care poate fi trasa la imprimanta, Departamentul de Stat din SUA i-a cerut sa le retraga de pe site, invocand un posibil caz de trafic de arme. Schitele sunt insa disponibile in continuare pe The Pirate Bay si cateva alte site-uri, fapt care marcheaza un nou capitol in istoria torrentelor, cel al fisierelor cu schite 3D, scrie realitatea.net

Pistolul Liberator de calibru .380, din plastic, poate fi asamblat din piese mici create cu ajutorul imprimantelor 3D, potrivit Defense Distributed, o asociatie care militeaza pentru fabricarea acestui tip de arme prin utilizarea tehnologiei 3D.

Este necesara, totusi, adaugarea unui mic percutor din metal si a unei piese metalice de trei centimetri, pentru ca arma sa fie conforma cu legea americana, fiind detectabila in portile de securitate.

Compania Defense Distributed a retras de pe site-ul propriu schitele, dupa ce a primit un avertisment din partea Departamentului de Stat american, care a invocat un posibil caz de trafic de arme.

Schitele sunt insa disponibile in continuare pe internet, pe The Pirate Bay si cateva alte site-uri de torrente.

„The Pirate Bay functioneaza de aproape 10 ani fara sa fi scos de pe site un singur torrent ca urmare a unor presiuni venite din exterior. Nu intentionam sa incepem sa facem asta acum (…) Problema nu e ce scoti la o imprimanta 3D, ci ce faci cu respectivul obiect”, a declarat un reprezentant The Pirate Bay pentru site-ul Torrent Freak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.