Cercetatorii spun ca mai mult de 70% dintre femei mimeaza orgasmul in mod regulat, sau macar ocazional. Chiar daca pe masura ce cuplul se rodeaza și mai intervine și copilul, sexul trece pe plan secundar, el ramane un bun indicator al relației și este un factor care poate cimenta sau distruge o casnicie.
Foloseste o harta!

Tii minte cum in Friends, Chandler ii cerea sfaturi Monicai despre zonele erogene ale femeii si ea se apuca sa-i deseneze, iar el era complet bulversat cand descoperea ca sunt mai mult de doua? Ei bine, specialistii ne invata sa desenam o harta. Nu trebuie sa ai talent la desen si nici la geografie – doar sa trasezi un corp care sa semene cu unul uman – si sa punctezi pe desen unde iti place sa fii atinsa sau sarutata. Cere-i sa deseneze si el. Si apoi, faceti schimb de „experiente”.

Tine un jurnal despre sex

Nu, nu pentru ca s-ar putea sa scrii despre celelalte 50 de nuante de gri (desi n-ar fi o idee rea, caci sexul vinde intotdeauna), ci pentru ca cei mai multi dintre noi au crescut crezand ca sexul este ceva murdar, vulgar si rau.

Parintii si bunicii nostri nu sunt de condamnat – asa au stiut ei sa ne spuna lucrurile la vremea respectiva, pentru a ne feri de o sarcina nedorita sau de vreo boala venerica. Dar acum, dupa ce ai avut, probabil una sau doua relatii, este timpul sa-ti revizuiesti atitudinea despre sex. Indiferent cat de provocatoare te crezi (si esti) pe undeva tot mai exista acea samanta de vinovatie sadita in copilarie.

Asadar, incepe un jurnal de sex, scrie toate acele mesaje negative cu care ai crescut si taie-le de pe lista unul cate unul – atunci cand iti propui sa te simti cu adevarat bine in dormitor. Inlocuieste-le cu mesaje pozitive – Imi place sexul, corpul meu arata mai bine cand fac sex, imi place sa primesc placere, merit sa am o viata sexuala fericita – scrie orice vrei, fara sa te jenezi sau sa-ti fie frica de faptul ca „mama” ar putea citiSi daca tot te apuci sa scrii, asterne-ti si niste fantezii pe hartie. Poate la un moment dat vei avea curajul sa-i dai si sotului sa citeasca.

Mai multe pe baby.unica.ro

SURSA FOTO SEX: Shutterstock

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.