Jurnalistul Ion Novăcescu a şters de pe blogul personal postarea în care a recunoscut că a colaborat cu Securitatea şi în care spunea că va scoate dosarul său de colaborator şi îl va prezenta public. Astfel, Novăcescu arată că nu se va ţine de cuvânt şi crede că va putea anunţa public că nu a mai colaborat cu securitatea. El speră că poate va reuşi să se angajeze la Universitatea Babeş-Bolyai, unde a predat timp de un semestru, dar apoi a fost dat afară de decanul Facultăţii de Studii Europene, Nicolae Păun, care nu agrează colaboratorii Securităţii. Gazeta de Cluj vă prezintă o imagine cu postarea pe care a şters-o pseudo-jurnalistul de pe blogul său personal. Suntem curioşi cât timp clujenii vor mai tolera un colaborator al vechii Securităţi..

“Am contactat o persoana abilitata din Bucuresti, care se va ocupa ca sa-mi obtina copii legalizate de catre CNSAS dupa dosarul meu de la securitate”, scria în urmă cu un an de zile Novăcescu pe blogul său personal novacescu.ro. Această postare a dispărut definitiv, iar promisiunea a fost aruncată în Someş…

Novăcescu recunoaşte colaborarea

Iniţial, Novăcescu spune că a refuzat oferta partidului poporului de a candida la Primăria Cluj-Napoca din alte motive decât colaborarea sa cu Securitatea, omiţând să spună că colaboratorii cu securitatea au probleme la candidaturile la funcţii publice. De altfel, el chiar recunoaşte că a avut o colaborare cu securitatea.

 

“Am refuzat oferta Partidului Poporului Dan Diaconescu de a candida la Primăria Cluj, care m-a onorat şi m-a ispitit profund, din alte motive; iar CNSAS nu se poate opune dacă eşti cinstit şi, la începutul activităţii tale, recunoşti că ai avut o “colaborare” cu securitatea; dar n-ai făcut poliţie politică sau rău vreunui om”, arăta într-un alt paragraf Ion Novacescu în sursa menţionată.

Meci de lux, din nou şters de pe blog

Novăcescu nu este la primul incident de acest fel, el a mai şters de pe blogul personal o postare în care descria cu lux de amănunte cum a jucat primul meci pe Cluj Arena alături de Alin Tişe, la acea vreme preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, şi de şefii ACI, familia Aşchilean.

„Am să caut caseta cu prima mea emisiune de la NCN, din 1999, în care am mărturisit public ce anume s-a întâmplat în 1982 şi cum am fost şantajat şi obligat, ca să-mi salvez tatăl de la puşcărie, să „colaborez” cu securitatea. O să urc înregistrarea pe net. După ce fac toate astea şi dacă tu nu profiţi ca să mă lapidezi în piaţă pentru păcatele mele de copil, nu o să te mai afli sub protecţia principiului meu sfânt de a nu atac niciodată, în public, un jurnalist. D-ta oricum, n-ai fost niciodată un jurnalist, însă eu te-am acceptat, pentru că aşa am crezut de cuvinţă(n.r. cuvântul corect este cuviinţă). În schimb, nu am putut accepta insistenţa d-tale de a-ţi susţine candidatura independentă la Parlament. Pur şi simplu nu mă pot afişa alături de d-ta; nici măcar la o emisiune TV(n.r. ulterior l-a susţinut pe Alexa)”, arăta în postarea ştersă acelaşi Ion Novăcescu.

 

Eterna slugărnicie faţă de conducători a adus multe beneficii de-a lungul perioadei comuniste. Dacă vă gândeaţi că acest lucru a dispărut o dată cu sfârşitul comunismului şi o dată cu înfăptuirea democraţiei, vă înşelaţi amarnic. Actuala generaţie de conducători au moştenit cu bună ştiinţă nevoia să aibă în apropierea lor slugi care te ridică în slăvi. Un exemplu de slugă este nimeni altul decât pseudo-jurnalistul Ion Novacescu, cunoscut pentru articolele favorabile pe care le-a scris de-a lungul timpului atât faţă de fostul edil al Clujului, Gheorghe Funar, cât şi despre urmaşii acestuia, după cum arătam într-un articol anterior. Novăcescu a primit un spaţiu de 130 de metri pătraţi în centrul Clujului pe care plăteşte lunar nici mai mult nici mai puţin de 71,41 lei. Preţul obişnuit al unui spaţiu în centrul Clujului costă de la 10 euro/mp în sus, iar banul public este risipit pe spatele preferinţelor primarului Emil Boc. Suntem curioşi dacă nu ar vrea toţi clujenii să beneficieze de un asemenea „serviciu”.

 

Pseudo-jurnalistul Ion Novacescu stă în chirie de la municipalitatea în centrul urbei şi plăteşte 71 de lei fără să desfăşoară nici o activitate culturală. Ar trebui să facă acest lucru cu fundaţia culturală Armonia pe care o patronează. Când vedem că un astfel de om ar trebui să se ocupe de cultură ne gândim la celebrul ministru al Propagandei din perioada lui Hitler, Joseph Goebbels. “Când aud de cultură, îmi vine să trag cu pistolul”, zicea fostul ministru, numai că noi zicem “Când aud de Novăcescu că e şef de fundaţie culturală îmi vine să trag cu pistolul.” Şi nici măcar nu am face la fel de multa propagandă cum este el prea bine obişnuit să o facă.

Nesimțirea celui care locuieşte în centrul Clujului pe spatele taxelor voastre nu are nici o limită. După ce reporterul Gazeta de Cluj l-a întrebat anterior pe Ion Novăcescu care sunt activităţile culturale pe care le-a desfăşurat fundaţia sa acesta a stat pe gânduri. Probabil pentru că nu avea ce să răspundă şi era una dintre cele mai dificile întrebări care i-au fost puse în viaţa lui.. Novăcescu a răspuns cu o întrebare: „De ce să iţi spun eu ţie?” Explicându-i că beneficiază de reduceri din banii publici pe banii contribuabililor fără să facă nimic, a închis telefonul. A revenit cu un telefon pentru a-şi continua ameninţările: „Transmite-i la şeful tău că lumea este rotundă şi roata se învârte. O să îmi îndrept atenţia mea specială asupra lui”, ameninţa la acea vreme Novăcescu. O altă culme este că Novăcescu întreabă şi-n stânga şi-n dreapta la tot felul de conferinţe de presă „cum vi se pare că se risipesc banii publici şi salariile au fost scăzute cu 25%.” Știm că nu are nici un sens, dar așa face el. Se bate cu pumnul în piept pentru că numai el știe cum a reușit să o șmenuiască pe asta cu chiria, având în vedere că el stă în chirie pe 70 de lei în centrul Clujului și se dă mare amator de probleme sociale.

Cât pierde primăria?

Ajutoarele sociale și cele pentru încălzire sunt tăiate în mod constant în întreaga Românie, dar jurnaliștii favorabili puterii primesc beneficii care sfidează orice lege a bunului simț. Astfel, deși un spațiu de 130 de mp în centrul Clujului ar putea să fie închiriat de municipalitate cu 1.300 de euro, oficialitățile locale oferă aproape gratis acest spațiu, cu doar 20 de euro pe lună. Astfel, primăria cere doar 1,5% din valoarea pieței pentru un spațiu în centrul urbei de pe Someș. În fiecare an Primăria municipiului Cluj-Napoca pierde 15.360 de euro doar pentru acest spațiu. Însă securistul Novăcescu câștigă…Și asta este important…

 

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.