Primăria municipiului Cluj-Napoca a mai pierdut o nouă etapă în prejudiciul cu societatea Impact care ar putea câştiga 52 de milioane de euro pe spatele municipalităţii. Datorită numărului mare de expertize solicitate în cadrul dosarului, există posibilitatea ca acele cheltuieli aparent fictive, despre care v-am relatat în repetate rânduri, să fie câştigate de către dezvoltatorul imobiliar.

“Având în vedere dispoziţiile art. 212 din Codul de procedură civilă va reţine faptul că, condiţia esenţială pentru a se dispune o nouă expertiză este lămurirea de către expert a tuturor aspectelor de fapt care i-au fost solicitate şi care sunt necesare pentru soluţionarea cauzei; Raportat la această împrejurare instanţa reţine că nu poate dispune cu privire la cererea de efectuare a unei noi expertize, până când expertul în urbanism nu-şi va exprima poziţia cu privire la toate obiectivele solicitate, fapt care nu l-a făcut până în prezent, astfel cum rezultă din chiar propriul său raport de expertiză. În consecinţă, instanţa va proroga discutarea cererii de efectuare în cauză a unei noi expertize până la momentul la care domnul expert în urbanism va răspunde tuturor obiectivelor care i-au fost adresate. Astfel instanţa încuviinţează cererile formulate de către ambele părţi, calificând obiecţiunile formulate de către acestea la raportul de expertiză în specialitatea urbanism efectuat de către d-l expert Adrian Iancu, ca fiind cereri adresate expertului pentru a răspunde tuturor obiectivelor care i-au fost adresate”, arată judecătorii de la Tribunalul Comercial în ultima sentinţă. Următorul termen va fi disponibil pe 12.06.2013.

Ţeparii fondurilor europene

Societatea Impact Developer&Contractor, care cere 72 de milioane de euro Primăriei municipiului Cluj-Napoca, are un proiect pe fonduri europene în derulare, a cărui autorizaţie de construcţie a expirat în luna aprilie şi al cărui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) a expirat în luna mai.

 

“Autorizaţia Millenium pentru construcţia Centrului de Afaceri nr. 148/28/P/31934/9.04.2011 expiră în 9.04.2013 şi orice aviz de prelungire în lipsa unui PUZ nou este ilegală. PUZ Greenfiled II “Modificare PUZ Aleea Teişani (tarlaua 468) – Pădurea Pusnicu – Pădurea Băneasa Sector 1” aprobat prin Hotărârea CGMB nr.263/29.05.2008 (pct. 22 ) expiră în 29.05.2013. De menţionat că PUG prevede pentru această zonă P+2, iar autorizaţia conform derogărilor PUZ “Modificare PUZ Aleea Teişani (tarlaua 468) – Pădurea Pusnicu – Pădurea Băneasa Sector 1” este de P+5. În această situaţie SC Impact şi satelitul său SC Millenium comit cu largul concurs al autorităţilor locale şi centrale o nouă mare ilegalitate. De aceea având în vedere situaţia cu falsul drum prin pădure Vadul Moldovei, având în vedere că acest fapt a fost arătat chiar şi de către judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, vă rog să observaţi marea stratagemă: se urmăreşte şantajarea Guvernului pentru a scoate o Hotărâre Guvernamentală cu privire la drumul prin Pădure ca să fie trecut în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, care în fapt este singura soluţie de a avea acest drum. Șantajul va consta că vor cere acest HG pentru ca MDRT să nu fie bun de plată pentru circa 6 milioane EURO pe care Comisia Europeana nu îi va deconta, pentru că va constata culpa organismului guvernamental în acordarea fondurilor europene în mod fraudulos. Oficialii Uniunii Europene au fost deja informaţi despre aceste ilegalităţi”, arată o sursă apropriată Impact.

 

Firma SC Millenium Consult Invest 2002, având ca acţionari SC IMPACT şi Destiny Wheel, a obţinut în ciuda numeroaselor ilegalităţi semnalate de Gazeta de Cluj şi confirmate de Comisia Europeană, Parchet, Corpul de Control al Ministerul Mediului, Corpul de Control al Primului Ministru, Corpul de control al MDRT ,Comisia de disciplină a Registrului Urbaniştilor din România (RUR), instanţe de judecată (anularea drumului prin pădure, principala cale de acces în cartierul Greenfield – cel mai important proiect IMPACT), semnarea contractului de finanţare cu fonduri UE.

“Ilegalităţile semnalate au fost următoarele: Studiul de trafic al acestui proiect cu derogări de la PUG (care prevede p+2) se baza pe o autostradă prin mijlocul pădurii, autostradă care a fost anulată printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă; urmare a datelor false furnizate, s-a trecut ilegal reţeaua electrică prin pădure, drept urmare comisia europeană a deschis procedura de infringement nr. 2012/4032; există un litigiu pe rol privitor la anularea autorizaţiei 633/2008, anularea autorizaţiei ar duce la imposibilitatea alimentării cu curent electric a imobilului; corpul de control MDRT prin raportul său Nr. CC 1427/08.01.2010  a constatat ilegalitatea documentaţiei PUZ şi a propus anularea avizului MDRT, aceeaşi instituţie semnează prin Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov  cu SC Millenium Consult Invest 2002 SRL contractul de accesare a fondurilor europene, fără ca deficienţele semnalate în raport să fie remediate; există litigiu pe rol de anulare a PUZ  Greenfield la Curtea De Apel Bucureşti nr. 2488/2/2012, iar anularea PUZ ar duce la anularea autorizaţiei; Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorul 1 a dispus începerea urmăririi penale împotriva elaboratorului şi beneficiarului PUZ Greenfield SC Impact Developer & Contractor SA; autorizaţia de construcţie Millenium  nr. 149/28/P/31934 / 9.04.2011 expiră în  9.04.2013 şi orice prelungire a acesteia în lipsa unui PUZ nou (PUZ Greenfield expiră în 29.05.2013 ) este ilegală”, arată o sursă apropriată societăţii Impact.

 

Apropiaţii lui Ponta nu controlează

 

Cum accesarea fondurilor europene ar trebui să aibă un statut asemănător cu cel al achiziţiilor publice, instituţia abilitată cu verificarea accesărilor fondurilor europene este Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice, numai că această instituţie este condusă de nimeni altul decât Dan Lucian Vlădescu, fostul avocat de casă al IMPACT, avocat care duce un trai extrem de costisitor-credit de 500.000 euro, vile de lux, printre care şi una în cartierul IMPACT Azur, 2 maşini de lux (conduce un Jaguar) şi care nu are nici un interes să strice relaţiile foarte bune cu foştii şi foarte probabil viitorii lui clienţi. Vlădescu este fostul coleg de bancă a lui Ponta şi ştie foarte bine că în condiţiile declanşării procedurii de infringement pe mediu de către Comisia Europeana, dar şi a numeroasele ilegalităţi semnalate UE poate sista plăţile pentru acest proiect sau mai rău poate să declanşeze o nouă procedură de infringement împotriva României cu sancţiunile de rigoare.

 

Reamintim faptul că Dan Lucian Vlădescu a consiliat Impact în procesul intentat de această societate împotriva CL Cluj-Napoca, unde societate cere un prejudiciu de 72 de milioane de euro. Facturile de-a dreptul aberante emise de Impact către Lomb (studii de atragere a investitorilor, studii meteo etc.) ar trebui, având în vedere că la aceea vreme SC LOMB era o societate cu acţionariat 51% de stat, să fie verificate de ANRMAP.

 

Tiberiu Hrihorciuc

3 COMENTARII

  1. În mod normal justiția NU POATE DA CÂȘTIG DE CAUZĂ IMPACT-ului! Ținând însă cont de ultimele mișcări din structura acționariatului acestei societăți din ultima vreme, respectiv preluarea controlului de către Gheorghe Iaciu(să zicem tartorul SIF Muntenia!)care face tandem cu Adrian Andrici și care și-au impus numele dorite în Consiliul de administrație(3 dintre „ele”direct de la EXPO MARKET DORALY, al patrulea nume un apropiat, singurul „independent” rămânând aspirantul/fără succes/ la titlul de Vocea României)ne putem aștepta la orice! Cred însă că nimeni nu-și mai pune problema „salvării” IMPACT-ului cât aceea de a mulge cât mai mulți bani de pe urma probabilului „deces”al acestui dezvoltator de tristă amintire!

  2. Danut Vladescu a candidat pentru functia de consilier in barou numai ca….a fost descalificat din cauza datoriilor la barou!!!!!!Autorul moral al tepelor de la Oradea si Cluj este acum presedinte ANRMAP!!???
    Lupul paznic la oi!!!

  3. Avocatul Impactului pentru a se utiliza in continuare drumul ilegal prin Padurea Baneasa in baza unei Ordonante Presedentiale vechi de peste 5 ani de cand au atacat Romsilva ,a facut ce a facut si prin recursul intentat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a obtinut termen in Martie 2014!!! o fi influenta sa la Condoiu ?
    Halal Justitie Romaneaca daca stiu ca nu pot da un verdict favorabil Impact ii fac favoruri cu termene absolut inacceptabile.
    Bineinteles ca Romsilva si Ministerul Mediului se fac ca ploua in loc sa intervina pentru un termen rezonabil in acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.