Votul final pentru proiectul de revizuire a Constituției a fost dat marți în Comisia de revizuire în absența parlamentarilor PDL și PPDD. Proiectul a fost adoptat cu 17 voturi pentru și o abținere, din partea parlamentarului clujean UDMR Mate Andras Levente.

PDL a anunţat luni că a decis să se retragă din Comisia de revizuire a Constituţiei şi să refuze să participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe această temă, potrivit vicepreşedintelui partidului Alin Tişe, care a arătat că PDL va participa la acţiuni în Parlament şi în stradă pentru a informa cetăţenii.

PPDD a decis în 13 iunie să îşi retragă reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei, a anunţat atunci liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocând ca motiv că dezbaterile sunt „o mascaradă”, sunt suspendări şi răzgândiri, proiectul fiind făcut în discuţii private Antonescu-Ponta.

Liderii USL au convenit să amâne votul din plenul Senatului asupra proiectului de revizuire a Constituţie pentru începutul lunii septembrie, în condiţiile în care avizul Curţii Constituţionale ar putea veni după încheierea actualei sesiuni parlamentare, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse din USL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.