Cristian Ioan Baboş, unul dintre afaceriştii suspecţi care îşi bate joc de nouă ani de Tetarom, a lăsat în urma sa o dâră mare de datornici. Gazeta de Cluj a fost contactată de primul om care a luat o ţeapă de la “eternul şi fascinantul” Cristian Ioan Baboş, repercusiunea acesteia fiind o datorie de 125.000 de dolari nerecuperată de 12 ani de zile. Cu toate că există o sentinţă judecătorească definitivă în acest caz, nimeni nu îl poate executa pe ţepar pentru că nu îşi trece nimic pe numele său.
“I-am vândut lui Baboş pachetul de 34 % din acţiunile SC Commer SA Zalău pentru suma de 125.000 dolari USA la data de 17.09.2001 și nu mi-a plătit niciodată, nimic.
Sunt creditor irevocabil statuat de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru suma ce îmi datorează. M-a țăpuit cu talent și cu înalta școală absolvită în tenebrele oculte ale trecutului. A țepuit tot ce i-a ieșit în cale cu ajutorul anturajului din care a făcut și face parte (coleg și prieten de jacuzzi cu Gabriel Năsui, vecin de garsonieră perete în perete cu D-na Mărioara Isăilă Înalt Magistrat al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fost asociat în proprietate şi capital cu D-l Senator Marius Nicoară la S.C. Commer SA Zalău şi altele asemănătoare).
Executorii judecătoreşti Adam Dragoş şi Andras Oszoczki din Cluj, Calea Dorobanţilor nr. 21, tel. 02.64.599.109 vă pot furniza numeroase date concrete despre pe cine şi cu ajutorul cui a ţepuit Tetarom, este numai una din micile ţepuieli conduse de clanul Baboş & comp.
Insist cu rugămintea că numai un jurnalist sau o echipă de jurnalişti de investigaţii, cu bune baze profesioniste, pot scoate la lumină măsluirile făcute de personaj în ultimii 12 ani.
Personajul este de abia la începutul ”carierei” sale. Are numai vârsta de 42 ani.
Nu figurează nicăieri cu niciun fel de venit ce ar putea fi urmărit de executorii judecătoreşti. Aparent este un homeless deghizat ce nu poate fi urmărit pentru executări silite. În realitate se prezintă fără constrângeri în relaţiile cu justiţia şi cu mediul public fără a fi deranjat de răspunderea penală pentru datoriile la bugetul de stat, sau pentru sumele reţinute de la angajaţi drept contribuţii la fondul de pensii şi nevărsate la bugetul asigurărilor sociale, sau pentru creditele de peste 1 milion euro luate de la Credit Europe Bank Bucureşti – Sucursala VIP – Dorobanţi -, fără nicio tragere la răspundere.
Din cauza infirmităţii mele, nu am putut să mă deplasez personal la Cluj pentru a urmări prin ce mijloace reuşeşte să se ascundă. Tocmai aceasta este întrebarea logică ce vă adresez :
Din ce surse băneşti îşi asigură ”existenţa” tânărul talent? Vor fi fiind spălate, curate, sursele băneşti ce îi permit să fie prezent şi prezentabil? Cum poate fi executat silit tânărul talent?
Îmi pare rău că nu reuşesc să vă trimit alăturat articolele apărute în România Liberă din 15.07.2011 şi în Transilvania Business din 02.08.2011, ”Italienii fac turism stomatologic la Cluj” şi ”Clujul magnet pentru investiţiile medicale”. Ţepuitorul are şi alte măşti. Vă rog găsiţi-le Dvs. pe net şi vedeţi ce vă sugerează. Vă rog respectuos daţi-mi un semn dacă acceptaţi provocarea.
După încercările nereuşite făcute cu Poliţia, mai am încredere numai în jurnalişti“, arată pentru Gazeta de Cluj Corneliu Nicolau, unul dintre ţepuiţii lui Baboş
Precedentul Tetarom
Energobit, Agressione sau Optilens sunt doar câteva dintre firmele care râvnesc un spaţiu neocupat de 9 ani de zile din Tetarom. Cristian Ioan Baboş este un afacerist care tergiversează ocuparea acelui spaţiu sub pretextul construcţiei unei fabrici de sucuri. El nu a putut să ducă la capăt investiţia şi din acest motiv nu eliberează spaţiul din parcul industrial. Cei de la Tetarom au mari probleme din cauza acestui investitor, mai ales că statul ar putea câştiga mai mulţi bani pe urma acestui ţepar.
Epopeea unei ţepe premeditate
Din 2004 a început epopeea cu familia Baboş în parcul industrial Tetarom. Aceştia şi-au închiriat un spaţiu şi au început să îşi scoată autorizaţii de construcţii de la Primăria municipiului Cluj-Napoca. În primă instanţă păreau foarte serioşi, până la un moment dat, când nu şi-au mai plătit chiria, nici utilităţile, dar nici nu au mai continuat construcţia halei. De atunci cei de la Tetarom au fost nevoiţi să îl dea în judecată pentru a elibera acel spaţiu. Culmea este că instanţa i-a dat câştig de cauză, deşi acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale. Culmea este că, la scurt timp, firma a intrat în faliment. Cei de la Tetarom s-au gândit că au scăpat de blestemul Baboş şi că pot închiria acel spaţiu unui investitor serios, precum ceilalţi 70 cu care operează contracte. De fapt, Baboş şi-a mutat “hardughia” pe o altă firmă de-a sa, Transilvania Juices. Acest lucru era stipulat în contractul iniţial că nu era posibil fără acordul Tetarom SA, dar acest lucru nu a contat pentru familia Baboş. Surse din cadrul Tetarom ne-au declarat că oficialii companiei au trimis o factură de 1.000 de lei pentru societatea Transilvania Juices. Ei nu au achitat şi s-au înscris la o masă credală unde alţii cereau sume foarte mari. Acum, cei de la Tetarom încearcă un ultim proces, care se judecă la Tribunalul Comercial Cluj, unde încearcă desfacerea contractului cu Transilvania Juices. Următorul termen este pe 18 septembrie 2013. Suntem curioşi dacă judecătorii de acolo vor avea celeritatea să ajute dezvoltarea unui parc industrial important pentru Cluj-Napoca în detrimentul unui dezvoltator ţepar care nu reuşeşte de 9 ani de zile să îşi ridice o fabrică. Eternul său motiv este că “acum vine un credit”, însă acest credit de aproape un deceniu nu vine şi majoritatea oamenilor care doresc să investească în parcul industrial Tetarom I nu mai au locuri disponibile. Este adevărat că acum parcul industrial se dezvoltă pe fonduri europene, dar acest lucru nu poate lăsa un teren nefolosit în mod neglijent.
Numeroasele articole de presă pe care le scriem despre acest ţepar ar trebui să motiveze organele abilitate să înceapă cercetările asupra sa. Doar dacă nu cumva Poliţia şi alte organe îl protejează…
Tiberiu Hrihorciuc