Odată cu trecerea timpului, în loc să se limpezească lucrurile, situaţia Sc Flora Sa par să devină din ce în ce mai întortocheată. Chiar dacă în cei 13 ani de procese au fost adoptate nenumărate hotărâri judecătoreşti, începând de la instanţe comerciale şi până la Înalta Curte, şefii de facto de la Sc Flora Sa, conduşi de către Bor Emilia şi Păcurariu Rozalia fac în continuare ce vor şi nu respectă nicio autoritate. Doar în ultimele luni au fost convocate mai multe AGA, ordinare şi extraordinare, prin care nu numai că s-au ales ei înşiși în funcţii de conducere dar au şi modificat contractul de societate şi statutul, schimbând în mod suspect numele societăţii şi sediul social.

Hotărâre a ÎCCJ, lipsită de orice valoare

După pronunţarea hotărârii 3608/2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), grupul de aşa-zişi acţionari de la Flora SA, condus de către Bor Emilia, Păcurariu Rozalia, Bor Nicolae şi Pintea Nicolae a continuat să convoace adunări generale a acţionarilor, ordinare şi extraordinare, ca şi cum decizia ÎCCJ ar fi fost pronunţată în van. În concret, grupul mai sus menţionat ceruse Înaltei Curţi să constate calitatea lor de acţionari, în proporţiile care urmează : 51% Elboris SRL, societate controlată de către Bor Emilia şi Bor Nicolae, 0,99 % – Bor Emila şi 24,36 % Păcurariu Rozalia. Aceştia au mai cerut şi anularea registrului de acţionari din data de 3 iulie 2002, registru care a fost confirmat de către Curtea de Apel Cluj prin decizia 22/2007 şi care rămas definitiv, hotărârea având putere de lucru judecat. Chiar dacă Înalta Curte le-a respins pretenţiile şi a aprobat registrul acţionarilor vechi, grupul condus de către Bor Emilia şi Păcurariu Rozalia a continuat să conducă de facto societatea, fără a lua în considerare deciziile pronunţate de către cele două instanţe judecătoreşti.

 

 

Au schimbat sediul şi numele societăţii

 

 

În data de 16 mai a acestui an, Sc Flora Sa a avut în aceeaşi zi chiar două adunări AGA, ordinea de zi fiind acapararea puterii asupra societăţii şi schimbarea acesteia pentru motive cel puțin dubioase. Într-una dintre adunările extraordinare s-a reuşit chiar schimbarea numelui societăţii, din SC Flora Sa în SC Flora Complex SA, modificând astfel contractul de societate şi statutul acesteia. Şi mai interesant este faptul că grupul de aşa-ziși acţionari a votat modificarea sediului social al societăţii, mutându-l din Cluj-Napoca, probabil pentru a evita o serie de sancţiuni sau procese posibile ca urmare a exercitării abuzive a drepturilor de administrare care, de fapt, nu există. Pe această cale, Bor Emilia şi Păcurariu Rozalia au reuşit la data de 17 iulie 2013 mutarea societăţii şi înregistrarea acesteia la Oficiul Registrului Comerţului Hunedoara şi a sediului social la Deva. Conducătorii actuali ai Sc Flora Sa au decis să complice şi mai tare lucrurile, mutând domiciliul procesual al societăţii în alt judeţ.

Procurorul s-a prins după un an că nu este competent

Dacă procese comerciale în care sunt implicaţi acţionarii de la Sc Flora SA continuă la Tribunalul Specializat Cluj, deşi cu greutate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre latura penală a afacerii “Flora”. Împotriva lui Păcurar Rozalia, Bor Emilia, Bor Nicolae, Pintea Nicolae şi Toşa- Anca Mirela, acţionarii de drept ai Sc Flora Sa au făcut două plângeri penale în care cereau ca aceştia să fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune, furt calificat sau fals în declaraţii.

După ce a stat mai bine de un an la procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, timp în care acesta le răspundea solicitărilor petenţilor menţionând că urmărirea penală se află pe rol şi se efectuează acte de cercetare penală împotriva învinuiţilor, dintr-o dată procurorul şi-a dat seama că, de fapt, el nu este competent după materie să judece asemenea fapte şi a deschis declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Sute de mii de lei aruncaţi pe avocaţi

În timp ce Sc Flora Sa dă de lucrul de mai bine de 13 ani magistraţilor de la secţiile penale ale Judecătorie sau Tribunalului Cluj şi a celor de la Tribunalul Specializat, Bor Emilia şi Păcurariu Rozalia nu par a avea emoţii atunci când scot sume frumoase de bani din fondurile societăţii pentru procese care fie sunt lipsite de temei legal, fie nu au nicio şansă de izbândă. Se pare că degeaba instanţele comerciale vor anula în viitor hotărârile adoptate în mod abuziv de către grupul condus de către Bor Emilia şi Păcurariu Rozalia pentru că nu va mai rămâne niciun activ la Sc Flora Sa, din moment ce numai pentru avocaţi societatea a plătit în decursul câtorva ani peste 300.000 de lei.

Andrei Tomoş

1 COMENTARIU

  1. duceti-va la bifa la fabrica de biscuiti la danubiana unde pe toate femeile din fabricah le …. nicu grasu de la nishei si alte tipe – e actor porno .
    le parcheaza cu maxii taxii direct la scarah .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.