Cei şase români calificaţi în semifinale campionatului european de box sunt Dorin Dovghi (cat. 38,5 kg), Cosmin Gîrleanu (cat. 41,5 kg), Claudiu Covaciu (cat. 48 kg), Albert Biro (cat. 65 kg), Cristian-Răzvan Filip (cat. 72 kg) şi Damian Gherbali (cat. +76 kg).

Dovghi (cat. 38,5 kg) l-a învins în sferturile de finală pe irlandezul Thomas Stokes cu scorul de 2-1 şi va lupta în semifinale cu germanul Kevin Kischenko, victorios cu 2-1 în faţa turcului Bathuan Girili.

Cosmin Gîrleanu (41,5 kg) este calificat direct în penultimul act şi va boxa cu ucraineanul Aleksei Pidmurniak pe 2 august.

La cat. 48 kg, Claudiu Covaciu şi-a asigurat medalia de bronz după ce l-a întrecut în sferturi pe israelianul Daniel Sharay cu 3-0, iar în semifinale îl va înfrunta pe rusul Arseni Smirnov, victorios cu 3-0 în faţa turcului Unal Kalkisim.

Alberto Biro, la cat. 65 kg, a dispus cu 3-0 de croatul Mladen Sobjeslavski, în sferturi, şi îl va înfrunta pe rusul Artem Oganesian în semifinale, după ce acesta a câştigat cu 3-0 disputa cu moldoveanul Alexandru Cioban.

Răzvan-Cristian Filip va boxa în semifinalele cat. 72 kg cu ucraineanul Anton Antonov, după victoria cu 3-0 în sfertul cu irlandezul Brian Elliot.

Damian Gherbali a fost calificat direct în semifinale, la cat. +76 kg, unde îl va întâlni în data de 2 august pe ucraineanul Aleksandr Grivţov.

Alţi trei români au pierdut primele meciuri la Dublin: Dănuţ Cotuna a fost învins de germanul Denis Foos la cat. 46 kg cu 3-0, Marian Ficiu a cedat cu 0-3 în faţa turcului Mustafa Micik la cat. 54 kg, iar Adrian Ilie Stăncescu a pierdut şi el clar (0-3) în faţa croatului Matej Uremovic, la cat. 56 kg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.