Şantierul Habitat for Humanity din Chinteni a fost gazda unui eveniment neobişnuit vineri, 2 august, când 12 jurnalişti şi 8 profesionişti în relaţii publice de la PR & More au lucrat împreună pentru a ajuta la ridicarea celei de-a şasea comunităţi Habitat din Cluj, în cadrul evenimentului „Jurnaliştii construiesc”.

Evenimentul organizat de Habitat for Humanity Cluj a avut scopul de a oferi oportunitatea presei locale de a descoperi de aproape ce înseamnă să fii voluntar Habitat pentru o zi. „Presa locală ne ajută zi de zi să comunicăm și să fim transparenți în activitățile noastre. De aceea, am vrut ca şi jurnaliştii clujeni să aibă experienţa reală de a veni să construieşti pe şantierul Habitat şi de a vedea cum munca pe care o depun ajută în cel mai direct mod posibil familii în nevoie. Sperăm ca experienţa acestei zile să arate cât de reală e nevoia de locuinţe decente în Cluj şi cât de mult preţuim fiecare voluntar care vine să ne dea o mână de ajutor”, declară Ionuţ Sâmpetrean, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Jurnaliştii au avut ocazia să treacă prin ceea ce fac voluntarii internaţionali şi locali Habitat de fiecare dată când vin să lucreze pe şantierul Habitat din Chinteni. Ei au început ziua făcând cunoştinţă cu echipa de construcţie şi primind explicaţiile necesare pentru protecţia muncii, după care şi-au luat în primire sarcinile. „Ne-am împărţit în echipe şi fiecare dintre noi a participat la câte o activitate. O echipă a urcat cărămida la etaj și a ridicat o parte a unui perete, o altă echipă a lucrat la drumul de acces, iar eu am legat fier împreună cu echipa mea. Am învăţat să fac armăturile care vor susţine casa!” explică încântată Anca Scutelnicu, reporter Napoca FM. „Mi-a făcut mare plăcere această zi. Pot spune că de azi sunt voluntar Habitat!”, conchide ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.