Direcţia de Sănătate Publică Cluj, celebrează în perioada 1-7 August 2013, Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân şi organizează Campania cu sloganul: “SPRIJINIREA ALIMENTAŢIEI LA SÂN: RELAŢIE APROPIATĂ DE MAMĂ”

În acest an, tema Săptămânii Mondiale a Alimentaţiei la Sân este „Sprijinirea alimentaţiei la sân: Relaţie apropiată de mamă”, subliniind importanţa „consilierii reciproce, de la persoana la persoana”- Peer Counselling. Chiar şi atunci când mamele sunt capabile de un start bun, în mod frecvent  în următoarele săptămâni sau luni de la naştere se înregistrează o scădere bruscă a celor ce alăptează, în mod particular a celor ce alimentează exclusiv la sân.

Pentru perioada în care proaspetele mămici nu se adresează unei unităţi de asistenţă medicală, este esenţial sprijinul acordat. În mod tradiţional acest lucru se realizează de către familie. Societăţile sunt în schimbare şi odată cu urbanizarea, cercul celor care asigură sprijinul se lărgeşte de la specialiştii din sănătate, la liderii din comunitate, la prietenii care au familie, care sunt mame sau taţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.