Recent, o fotografie cu artista Cristina Rus tinand in mana mai multe flori culese in timpul unei excursii la Azuga a facut furori pe internet.
Motivul pare sa fie faptul ca ea ar fi rupt, in posibila necunostinta de cauza, o floare protejata prin lege, si anume floarea de colt (Leontopodium alpinum). Cristina Rus a vorbit despre acest subiect, in EXCLUSIVITATE pentru ziarulring.ro.
Vedeta considera ca nu a incalcat legea in niciun fel, pentru ca se afla intr-un loc vizitat de numerosi turisti, iar floarea din mana sa nu are cum sa fie vestita floare de colt, care creste numai pe crestele muntilor.

„Nu cred ca se poate vorbi aici despre niciun incident. In fotografia postata pe contul meu de Facebook tin in mana mai multe flori salbatice, culese in timpul unei minivacante la Azuga. Sunt flori care se gasesc peste tot la munte si nicidecum floarea de colt, care este extrem de rara si creste doar pe crestele muntilor. Tot campul era plin de flori albe si galbene, iar eu ma aflam intr-o zona frecventata de turisti, imediat langa teleferic. Mergeti si voi la munte in weekend si o sa le vedeti!”, ne-a declarat Cristina Rus.

Totusi, fotografia a fost analizata de un botanist al unei institutii de profil din Capitala, care considera ca exista o mare posibilitate ca floarea din mana Cristinei sa fie chiar Leontopodium alpinum. Ba, mai mult, si floarea galbena rupta de catre vedeta ar fi protejata de lege.
„Pare a fi Leontopodium alpinum, dar si floarea galbena este, la randul sau, la fel de interesanta din acest punct de vedere”, a spus sursa noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.