Realizarea serviciilor de verificări şi revizii ale instalaţiilor de gaze naturale este esenţială pentru companii, deoarece garantează siguranţa angajaţilor, asigurarea normelor de protecţie a muncii şi eficienţa continuării activităţii, indiferent că vorbim despre instalaţii destinate producţiei sau încălzirii.

 

Potrivit normelor legale în vigoare, verificarea tehnică a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale se realizează periodic la maximum 2 ani, iar revizia tehnică la maximum 10 ani. Pe lângă operaţiunile periodice, controlul instalaţiei de utilizare este obligatoriu după orice eveniment care poate afecta instalaţia de utilizare sau în urma neutilizării instalaţiei o perioadă mai mare de 6 luni.

În cazul nerealizării serviciului de verificare/revizie în termenul specificat mai sus, furnizorii de gaze naturale sunt puşi în situaţia de a solicita operatorului sistemului de distribuţie gaze naturale sistarea furnizării pentru aceşti clienţi,  din raţiuni de siguranţă a reţelei şi a instalaţiei de utilizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.