Persoanlul medical se afla in cea de a adoua zi de proteste. Eu ai au iesit in strada miercuri, cand peste 120 de persoane au fluierat si au afisat lozinci prin care cereau „respect” pentru sistemul medical si 6% din PIB pentru Sanatate, informeaza Agerpres.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae, a declarat marti pentru Mediafax ca medicii pregatesc o serie de proteste. El a precizat ca saptamana aceasta se va face pichetarea Ministerului Sanatatii, intre orele 11:00 si 13:00 (miercuri, joi si vineri).

De saptamana viitoare, actiunile de pichetare se vor muta, timp de patru zile, la Ministerul Finantelor Publice.

Potrivit calendarului de proteste anuntat de Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate, actiunile de pichetare vor fi organizate pana in 27 septembrie, urmand ca in octombrie sa aiba loc un protest la Guvern, iar in noiembrie ar putea fi declansata greva generala, cu asigurarea unei treimi din activitate, daca pana atunci guvernantii nu raspund solicitarilor medicilor.

Reprezentantii medicilor au mai spus ca s-ar putea sa existe si demisii in bloc, dar si anularea contractelor medicilor de familie cu casa de asigurari de sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.