Serviciile penitenciare ruse au anunţat marţi că au plasat-o într-o celulă de izolare pe Nadejda Tolokonikova, una dintre tinerele încarcerate din grupul Pussy Riot, care a început o grevă a foamei şi s-a plâns că a fost vizată de ameninţări cu moartea, transmite AFP.

‘Tolokonikova a fost plasată în ceea ce denumim un loc sigur din această colonie. Nu este vorba despre o celulă disciplinară’, a precizat un purtător de cuvânt al serviciului, citat de agenţia Interfax. ‘Ea se află într-o celulă izolată de 7 metri pătraţi, în condiţii confortabile: cu un pat, un frigider şi un WC’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Nadejda Tolokonikova, de 23 de ani, care ispăşeşte o pedeapsă de doi ani într-o colonie penitenciară din Mordovia /600 de kilometri la est de Moscova/, a anunţat luni că a început o grevă a foamei, susţinând că a fost ameninţată cu moartea după ce a denunţat condiţiile de detenţie din locul în care este ţinută.

Şeful unei comisii regionale însărcinată cu monitorizarea sectorului penitenciar, Ghennadi Morozov, declarase anterior pentru agenţia de presă RIA Novosti că Nadejda Tolokonikova a fost plasată într-o celulă disciplinară. Avocatul tinerei femei, Irina Hrunova, a confirmat pentru agenţia de informaţii juridice RAPSI că Tolokonikova ‘a fost plasată într-un loc sigur’. ‘Ea nu mi-a spus nimic despre o celulă disciplinară’, a adăugat ea.

Luni, într-o scrisoare transmisă presei de către avocatul său, tânăra a denunţat condiţiile din colonia de muncă silnică pentru femei nr. 14 din Mordovia, amintind într-un fel de fostele gulag-uri sovietice.AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.