Mai multe avioane de vânătoare ale forţelor aeriene americane au fost ridicate luni în aer pentru interceptarea a trei aparate de zbor cu un singur motor la apropierea de spaţiul aerian al New York-ului, care a fost închis cu ocazia deschiderii Adunării Generale a ONU şi a preconizatei vizite a preşedintelui SUA, Barack Obama, la lucrările forumului, relatează CBS şi AP.
John Cornelio, un purtător de cuvânt al NORAD (Comandamentul Nord -American de Apărare Aerospaţială), a raportat că toate cele trei aparate au fost interceptate cu succes într-un interval de o oră şi jumătate, în misiune fiind implicate câteva avioane de vânătoare F-16.

La început a fost interceptat un avion uşor Diamond D40, în jurul orei locale 4:40, alte două incidente similare intervenind luni după-amiază, dând naştere la o serie de speculaţii.

După interceptare, aparatele mici de zbor au fost escortate până la cele mai apropiate aeroporturi, unde piloţii au trebuit să dea explicaţii în legătură cu intrarea într-un spaţiu aerian închis. În niciunul din aceste cazuri nu a fost vorba, se pare, de terorism sau de intenţie ostilă, conform informaţiilor preliminare.

În luna februarie a acestui an, avioane uşoare au încălcat de două ori zona de interdicţie aeriană în partea de sud a Floridei, în zona oraşului Palm City, unde Barack Obama se afla în vacanţă. Un aparat Cessna 152 a fost interceptat şi forţat să aterizeze. În al doilea caz, pilotul a fost avertizat, dar nu a mai aterizat, ci şi-a schimbat cursul şi a zburat pe lângă zona de interdicţie aeriană.AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.