Magistratul Loredana Teodora Pop Puşcaş a amânat de trei ori cauza privind unul dintre angajaţii Scutului Negru, până când aceasta s-a abţinut în speţă. Ea este fiica unui patron de firmă concurentă, respectiv Teodor Pop Puşcaş şi a sa PP Protect. Culmea este că deşi procurorul de caz şi şeful său nu au văzut o infracţiune şi au dat neînceperea urmăririi penale, magistratul Octavian Chirilă, colegul judecătoarei, l-a condamnat pe angajatul Scutului Negru la amendă penală. 19 angajaţi ai societăţii de pază au fost puşi pe stand-by de către magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca, mai mult de jumătate din totalul agenţilor de pază.

Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să cerceteze stadiul proceselor de la Cluj ale magistratului Loredana Teodora Pop Puşcaş, care nu reuşeşte să se abţină de la primul termen al unei firme concurente familiei sale. Deşi interesele se pot observa de la o poştă, nici Consiliul Superior al Magistraturii, nici Inspecţia Judiciară nu spun nimic. Dacă un ministru sau un secretar de stat este cercetat penal, el poate să îşi continue activitatea, dar dacă un agent de pază este cercetat penal sau are o amendă penală nu mai poate să îşi îndeplinească atribuţiile. Chiar vice-prim-ministrul României, Liviu Dragnea, este trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi el îşi continuă treaba la guvern, pe când în judeţul Cluj agenţii de pază sunt cercetaţi penal „pe bandă rulantă.” Când dragostea e mare… Se pare că de fapt singura firmă agreată de către poliţie şi judecători este cea a lui Pop Puşcaş Teodor, fostul general de Poliţie, care din pură întâmplare are o fiică judecător la Judecătoria Cluj-Napoca.

 

Ce spune judecătorul lăsat de Puşcaş

După ce s-a recuzat Loredana Pop Puşcaş, colegul ei, Octavian Chirilă a preluat cazul cu Antonio Ferenti, agentul de pază de la Scutul Negru. Deşi procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, magistratul i-a dat o amendă penală.

„Condamnă pe inculpatul Ferenti Antonio Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, fapta prevăzută şi pedepsită de art. 250 alin. 3, raportat la art. 258 alin. 1 C.penal, (parte vătămată Popa Dan Ioan), la o pedeapsă de: – 2000 lei amendă penală. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 631 C.penal. În baza art.14, art.346 Cod pr. penală, art. 998 Cod civil, obliga inculpatul la 2.000 lei daune morale, în favoarea părţii civile Popa Dan Ioan, cu dobânda legală până la data plăţii integrale. În baza art.193 Cod pr. penală, obligă pe inculpat, să plătească părţii vătămate Popa Dan Ioan suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art.191 Cod pr. penală, obliga pe inculpat, să plătească statului suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică în data de 08.10.2013”, arată Octavian Chirilă într-o sentinţă a Judecătoriei Cluj-Napoca.

 

Unde-i sabia?

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin nu reuşesc să vadă în totalitatea sabia interlopilor Ilie Bîllc&Co la incidentul de la discoteca din Aghireş. Deşi imaginile au fost prezentate în exclusivitate pe gazetadecluj.ro şi a fost stupefiant pentru întreaga comunitate cum interlopii flutură săbiile şi bâtele în faţa poliţiştilor, procurorii văd selectiv aceste imagini. Astfel, conform unor surse judiciare doar Hurducaş de la Serviciul de Investigaţii Criminale vede sabia, pe când colegul său, poliţistul Dan Diacenco de la Biroul de Investigaţii Criminale nu vede nicio sabie. Culmea este că Diacenco a mai fost cercetat pentru neglijenţă în serviciu, dar ca fiecare “poliţist onest” din România a fost “scos basma curată.”

 

Mandate de arestare, arestare nu-i

Deşi magistratul Marius Lupea de la Tribunalul Cluj a dat mandat de arestare pe 29 de zile pentru interlopii Ionuţ Tripon şi Rareş Marcu, aceştia nici până în ziua de astăzi nu au fost ridicaţi. Surse din apropierea acestora spun că ei s-au întors în ţară şi că sunt acum la domiciliu, în schimb niciun agent de poliţie nu se sinchiseşte să îşi facă treaba şi să pună mandatul de arestare în aplicare. În zilele noastre sunt uluitoare metodele prin care poliţia îi caută pe oamenii care au mandat de arestare şi ei stau la domiciliul lor bine-mersi.

“În baza art. 38515 pct. 2 lit. d din Codul de procedură penală admite recursul declarat de către PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CLUJ-NAPOCA împotriva Încheierii penale nr.85/C/A/27.08.2013 a Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o casează în întregime şi rejudecând cauza: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca de arestare preventivă a inculpaţilor T. I. V. şi M. R. C. şi în consecinţă: În baza art.149 ind.1 C.pr.pen. , art. 143 C.pr.pen. rap. la art. 148 lit. f C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor : – T.I. V.- – M. R. C. – – pe o durată de câte 29 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, începând cu data punerii lor în executare. În baza art. 189 alin. 1 C.pr.pen., stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 100 lei, reprezentând onorariile parţiale în sumă de câte 50 lei cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu, av. Dumbrăveanu Diana-Cristina şi av. Ilieş Mirela, care se va avansa din FMJLC. În temeiul art. 192 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare la fond şi în recurs rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 04 septembrie 2013”, arată magistraţii Tribunalului Cluj.

 

Aghireş, ilegal non-stop

Alţi membrii ai găştii lui Ilie Bîlc care fac ilegalităţi non-stop sunt fraţii Marin şi Silviu Lung, Vasile Marc, dar şi Marius Achimaş Sever. Aceştia au intrat peste o familie în casă, iar procurorii nu i-au considerat pericol social, reţinându-i doar pentru 24 de ore. Lucrurile miros putred în Aghireş, dar nu toţi şefii din Poliţie care au fost imuni la o sabie au fost sancţionaţi. Cu toate că au plecat din oraş deşi au interdicţia de a părăsi localitatea, nimeni nu îi mai cercetează. Uneori, Poliţia nu e Poliţie, mai ales în Aghireş, comună care pare controlată de Ilie Bîlc.

 

Ionela Filip

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.