In sedinta de maine a CJ Cluj, consilierilor li se va propune suplimentarea de fonduri acordate bisericilor din judeţ. De această data, administraţia judeţeană vrea să sponsorizeze cu 800.000 de lei conturile lăcaşelor de cult.

„Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 216 din 25 iunie 2013 privind nominalizarea pe unităţi de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, a sumei de 800,00 mii lei aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 88/2013, la Capitolul nr. 67.02 Religie – Alte Culte, se modifică după cum urmează: „Nominalizarea sumei de 575,60 mii lei pentru finanţarea Programului Culte – Cultul Ortodox, se modifică după cum urmează: poziţia nr. crt. 23, coloana 3 – Denumire proiect, se modifică şi va avea următorul cuprins:”Parohia Ortodoxă Aşchileu Mic – sprijin financiar pentru lucrări de reparaţie la edificiu bisericesc”, arată proiectul de hotărâre.

Explicaţia modificării criteriilor după care se alocă aceste fonduri este că „Parohia Ortodoxă Aşchileu Mic a fost nominalizată cu suma de 3,00 mii lei pentru lucrări de reabilitare a clădirii. Având în vedere că la data repartizării lucrările a fost finalizate iar prioritar pentru biserică este acum realizarea unor lucrări de reparaţii la edificiu bisericesc, Parohia solicită realocarea fondurilor pentru lucrările menţionate. Astfel, prin adresa înregistrată la Consiliul Judeţean Cluj cu nr. 20.520 din 07 noiembrie 2013, Parohia Ortodoxă Aşchileu Mic solicită realocarea sumei de 3,00 mii lei pentru lucrări de reparaţii la edificiu bisericesc”, se mai arată în proiectul hotărârii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.