Atacul lui Radu Banciu la adresa premierului moldovean Iurie Leancă, a studenţilor basarabeni şi a Moldovei din emisiunea „Lumea lui Banciu“ nu a rămas fără reacţii în mediul virtual. Pe Facebook, un moldovean a postat numărul de telefon al lui Radu Banciu şi i-a îndemnat pe prietenii săi să transmită un mesaj, iar pagina de Wikipedia dedicată lui Banciu a fost modificată: „Radu Banciu este un porc sălbatic. În prezent, Banciu este duşmanul tuturor moldovenilor, dat fiind faptul că acesta şi-a permis să denigreze Republica Moldova şi să-i înjure pe cetăţenii moldoveni în cel mai josnic mod posibil, la postul B1 TV”.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat B1 TV cu 10.000 de lei în urma declarațiilor jurnalistului. Radu Banciu a spus în cadrul emisiunii sale că „în general, Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Élysées (…) Asta este Moldova. Un ţăran sau un ţigan, după cum vreţi, care n-a făcut altceva decât să cerşească pe lângă România de când îi ştim noi”.
“… nişte lături în toate domeniile, care au atârnat de România exact ca borfaşul care a zis: «mai dă-mi şi mie nişte bani de ţigări». «Nu-ţi dau bă»! «Mai dă-mi atunci nişte bani de pâine». «Nu că tu-i bei»! Ăştia sunt moldovenii! (…) Am explicat şi cu toţi nătărăii ăia care veneau studenţi din Republica Moldova, unu nu reuşea să treacă clasa, da? Zeci, erau bursieri pe banii statului român, primiţi în braţe, toate curvele alea ale lor care rămâneau gravide în primul semestru şi aşa mai departe. O ruşine de oameni! Da?”, a adăugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.