Raed Arafat, Secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că în curând va începe efectuarea unui sondaj în rândul pacienților, pentru a se identifica motivele nemulțumirii acestora în privința timpilor de așteptare la Unitățile de Primiri Urgență din țară

Arafat a subliniat că în Cluj-Napoca s-a făcut un astfel de studiu, ale cărui rezultate au fost ‘interesante’, în privința spațiilor de desfășurare a activității, personalului etc. și că sondajul pe care îl va face Ministerul Sănătății va fi unul anonim, în sensul că pacienții nu își vor da numele.

„Ca să avem o idee clară despre ce se întâmplă, a fost chiar lucrat un formular care va fi definitivat în următoarea săptămână și vom începe să facem evaluări, cu personal neutru, adică din afara unităților de primiri urgențe, care se va deplasa și va colecta date de la pacienți — părerea lor despre sectorul de primiri urgențe, care este situația, ce i-a nemulțumit, ce i-a mulțumit”, a arătat Raed Arafat, care a precizat că sondajul va fi efectuat în lunile aprilie și mai.

„Rezultatele le vom da publicității imediat ce le vom avea, însă pe noi ne interesează care sunt punctele pe care trebuie să lucrăm mai mult. Există o nemulțumire de care noi știm și aceasta este timpul de așteptare în UPU’, a subliniat Arafat, care a susținut că acest lucru este cauzat de numărul mare de pacienți și de faptul că triajul se face în funcție de gravitatea afecțiunii cu care aceștia se prezintă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.