Urmasii familiei Bannfy au castigat in instanta retrocedarea unei cladiri din Piata Unirii, care ar valora aproximativ 5 milioane de euro. Decizia Curții de Apel de a restitui Palatul Josika familiei Banffy este executorie. Avocatul Romulus Luca, care a reprezentat interesele celor cinci moştenitori ai contesei Banffy Maria, a declaratcă procesul de revendicare pentru clădirea din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca a început în anul 1999.

„Procesul de revendicare a clădirii din Piaţa Unirii nr. 10, aşa-numitul Palat Josika, a fost început în anul 1999, de către tatăl meu. Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat în 6 decembrie 2013, constatând că statul român a preluat fără titlu imobilul şi a dispus radierea dreptului de proprietate al SC Unita Turism şi predarea posesiei către urmaşii familiei Banffy. (…) S-au început demersuri de către moştenitori pentru a intra în posesia întregului imobil, care are o suprafaţă utilă de peste 2.000 de metri pătraţi, şi negocieri cu actualii chiriaşi”, a spus Luca, citat de Mediafax.

Actualul proprietar al clădirii, directorul SC Unita Turism Cluj, Alexandru Apahidean, a anunțat că va ataca sentinţa Curţii de Apel Cluj la ICCJ, acesta fiind nemulțumit de modul în care statul le face dreptate foștilor proprietari.

2 COMENTARII

  1. MULTUMIRI PRIMARIEI PENTRU NON-COMBAT IN ACEST CAZ,IN SPECIAL MARELUI PRIMAR EMIL BOC CARE IN ACEST CAZ DESI SPUNEA CA CEI CE AU REVENDICAT NU SUNT MOSTENITORII.A SE VEDEA ACTELE DIN DOSAR MAI MULT CF ESTE FALSIFICAT,UNDE ESTE ROLUL ACTIV AL JUDECATORILOR????

  2. ACEST IMOBIL A FOST CONFISCAT DE BANCI,PRIN 1991-1992 CEI CE AU CUMPARAT O PARTE DIN IMOBILE LE-AU INTABULAT PE BANII LOR DE PE STATUL AUSTROUNGAR PE STATUL ROMAN,SUNT DOCUMENTE IN ACEST SENS,DAR NU INTERESEAZA PE NIMENI ADEVARUL!!!!HALOO DNA-UL……….ST,DOARME NU-I DERANJATI!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.