Saptamana trecuta, Catalin Botezatu si-a speriat prietenii si admiratoarele dupa ce s-a internat la o clinica din Turcia. Designerul spune insa ca nu a fost niciun motiv de ingrijorare. S-a internat pentru niste investigatii in urma carora designerul a primit si un raspuns.

In realitate, Catalin Botezatu s-a dus in Turcia special pentru a afla ce probleme de sanatate are, scrie ziarulring.ro. Si a aflat: anevrism cerebral, boala care netratata poate duce la complicatii grave.

„Niste prieteni care sunt medici in SUA mi-au povestit mai de mult despre aceasta clinica. Pentru ca in ultima perioada tot aveam dureri cumplite de cap, am hotarat sa merg pentru cateva zile sa-mi fac niste investigatii complete. M-am dus singur pe picioare, m-am intors tot singur si tot pe picioare”, a spus Catalin Botezatu.

„Mi s-a spus ca am migrena de tip aura si ca una dintre arterele care ajung la creier este foarte mult dilatata fata de valorile normale, eu am 4,7 mm, iar cota de alarma maxima este de 5 mm”, a precizat designerul.

Anevrismul este o zona dilatata a peretelui arterial, ca o umflatura pe traiectul unei artere cerebrale care iriga creierul. In marea majoritate a cazurilor, anevrismul cerebral este asimptomatic si trece neobservat.
In cazuri rare, acesta se rupe si duce la hemoragii cerebrale reprezentand cauza unui accident vascular cerebral. Cand un anevrism cerebral se rupe, hemoragia este subarahnoidiana.

In functie de severitatea hemoragiei cerebrale, se poate instala o afectare permanenta a creierului sau decesul.
Cea mai frecventa localizare a anevrismelor cerebrale este poligonul lui Willis, care consta in reteaua de vase de la baza creierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.