Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) recrutează medici, asistente medicale și neonatologi din România, in situatia unei micsorari severe a numarului de studenți britanici care doresc sa urmeze specializarea asistență medicală, relatează Huffington Post.

In jur de 2.300 de locuri de muncă pentru  cei din domeniul medical au fost anunțate pentru români prin intermediul Tjobs. Anunțurile nu includ ofertele pentru personalul care acordă îngrijire la domiciliu, acestea fiind clasificate separat.  Conform unei analize a site-ului de recrutare Tjobs, profesioniștii din domeniul medical din România sunt cei mai căutați, aceștia acoperind 22,8 % din noile locuri de muncă anunțate. Compania reprezintă peste 200 de agenții de recrutare și 300.000 de candidați din România .

Howard Catton, director de politici la Royal College of Nursing, susține că sistemul de sănătate a avut de suferit de pe urma economiilor de 20 de miliarde de lire destinate eficientizării, care au afectat bugetele pentru formarea profesională a noilor asistente.

„Guvernul a realizat că a operat reduceri în locuri greșite. În prezent estimăm că există 20.000 de posturi vacante pentru asistente medicale în Marea Britanie, iar numărul de asistente locale nu este suficient. Dacă ai nevoie rapid de noi asistente medicale, trebuie sa cauți în străinătate”, a precizat acesta, adăugând că Spania, România și Bulgaria au fost cele mai populare destinații de recrutare.

Pe de altă parte, este puțin probabil ca țările europene să fie încântate de faptul că asistentele medicale și medicii acceptă locuri de muncă în Marea Britanie. „Ei plătesc pentru a-i instrui în țările lor de origine și apoi aceștia sunt atrași cu locuri de muncă în Marea Britanie. Pentru multe țări, acest lucru este inacceptabil”, explică Catton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.