Într-un sezon ce se anunta a fi de-a dreptul torid, clujenii se vor putea racori la cele trei stranduri care au primit autorizatie de functionare: Sun-West, Clujana si Bazinul Olimpic.
Fiecare dintre aceste stranduri încearca sa vina cu noi îmbunatatiri si cu preturi cât mai mici, pentru a atrage cei mai multi clienti.
În urma valului de caldura care ia cu asalt orasul, directorii strandurilor s-au mobilizat sa puna la punct ultimele detalii pentru ca aceste locuri de distractie, bronzat si înot sa fie pe placul cetatenilor. Vara aceasta vor fi deschise trei stranduri la Cluj: Sun, Clujana si Bazinul Olimpic din Complexul Politehnic. Acestea îndeplinesc conditia necesara pentru a avea autorizatia de functionare, si anume au instalatie de clorinare a apei.
Strandul Sun-West, din cartierul Grigorescu, este acum administrat de catre Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP) si a fost pus în functiune sâmbata, 31 mai 2008. Acesta are trei bazine: unul pentru adulti, unul pentru copii si unul intermediar. Dan Teodorescu, specialist în cadrul RADP a declarat pentru presa: „S-a facut igienizarea si modernizarea strandului. S-a tuns si s-a împrospatat gazonul, s-au zugravit toaletele si spatiile pentru garderoba, s-au vopsit, modernizat si igienizat bazinele si s-a verificat instalatia de clorinare a apei asa încât sa începem activitatea cu toate avizele de la ASP la zi”. Dintre facilitatile pe care le ofera strandul fac parte umbrelutele de stuf, sezlonguri si o terasa.
Strandul Clujana s-a deschis la 1 iunie, având de asemenea toate avizele primite de la Autoritatea de Sanatate Publica. Anul acesta nu au fost efectuate investitii majore în bazin sau în anexe, însa tot sistemul de filtrare al apei a fost schimbat, astfel ca toate normele în vigoare sa fie îndeplinite.Acesta are doua bazine, pentru copii si pentru adulti, doua chioscuri si un restaurant.
Bazinul Olimic va deveni complex de natatie
Bazinul Olimpic s-a deschis sâmbata, pe 14 iunie. Clientii au la dispozitie un bazin mare, cu zece culoare de înot, o terasa, garderoba si locuri pentru bagaje. Anul acesta s-au efectuat lucrari la dusuri si vestiare. Vasile Pop, administratorul complexului declara: “Noul bazin, care va fi mai mic si descoperit, nu este terminat. Anul viitor sigur va fi deschis. Nici hotelul care va fi construit peste întreaga cladire nu este gata. Speram ca lucrarile la el se vor termina luna viitoare, însa, din pacate, merg destul de încet”. Bazinul Olimpic va deveni complex de natatie iar una din cerintele Federatiei Internationale de Natatie (FINA) este ca un asemenea ansamblu sa cuprinda si un hotel, asa ca peste actuala cladire a Bazinului Olimpic se va ridica un hotel de patru etaje cu peste 50 de camere. Partea exterioara a complexului va mai cuprinde înca un bazin, chiar daca de dimensiuni mai mici, iar acolo se va realiza un colt pentru familiile cu copii mici. În apropierea viitorul bazin se construieste o sala de forta, de ea urmând sa se bucure atât sportivii, cât si viitorii clienti ai complexului. “Deocamdata, pretul va fi acelasi ca si cel de anul trecut. De doi ani încoace nu l-am mai modificat”, sustine de asemenea Vasile Pop.
Strandul Record nu va fi deschis anul acesta din cauza faptului ca nu are instalatie de filtrare a apei si ar trebui sa se goleasca bazinul în fiecare zi. De asemenea, acest strand este si cel mai deteriorat. Bazinele sunt în stare proasta, tencuiala a început sa cada si toate conductele care traverseaza bazinul sunt ruginite. Mai mult decât atât, lipit de gardul bazinului a început constructia unei cladiri de birouri, care a deteriorat gardul ce împrejmuia complexul.
Clujenii vor mai avea la dispozitie si câteva piscine în care sa se racoreasca.
Hotelul Belvedere permite accesul la piscina din incinta în aceasta perioada. De asemenea mai este deschis complexul sportiv de la Iulius Mall din cartierul Gheorghieni. Costul unui tichet de intrare la piscina, sauna si sala de fitness, valabil pentru 24 de ore, este de 50 de lei.
Andreea Mitrica