Achiziţia terenului fostelor sere din Câmpia Turzii, pentru realizarea parcului industrial Tetarom V a fost blocată în Consiliul Local al municipiului Câmpia Turzii, pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi. Fiind o problemă legată de patrimoniu, este nevoie de 13 voturi pentru aprobarea achiziţiei, iar consilierii PNL şi PDL nu au fost de acord să voteze achiziţia. Astfel, celelalte 11 voturi pe care le-ar putea aduna PSD, PC, UDMR şi PPDD sunt insuficiente pentru adoptarea unui astfel de proiect de hotărâre, scrie Turda News.

Primarul Radu Hanga este cel care a propus achiziţia terenului pentru construirea viitorului parc industrial, spunând că există şi o solicitare concretă din partea societăţii Prestige, care fabrică mobilă, în cazul căreia există riscul să-şi relocheze producţia, în caz că lucrurile nu se mişcă rapid. Primarul a spus că preţul de aproape 6 euro/mp e unul rezonabil, în condiţiile în care Primăria Turda a vrut să-i execute pe proprietari şi să vândă terenul cu 30 euro/mp, iar nemţii de la REIF negociază acum vânzarea unui teren, cam în aceeaşi zonă dar mai în spae, cu 28 de euro/mp. 

În schimb, viceprimarul Dorin Lojigan este de părere că raportul de evaluare e făcut de un neprofesionist şi că preţul ar fi putut fi chiar mai mic, pentru că evaluatorul nu a ţinut cont de faptul că terenul e poluat cu sticlă şi că este sub sechestru. În cele din urmă, s-a votat doar o procedură de achiziţie prin negociere directă, fără achiziţia concretă, care trebuie aprobată în Consiliul Local, la o eventuală şedinţă ulterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.