Ovidiu Câmpean(foto in costum in club) a fost angajat în Primăria Cluj-Napoca sub administraţia portocalie a lui Emil Boc. Faptul că este membru PDL precum primarul a fost doar o simplă coincidenţă. Faptul că este activist democrat-liberal şi că pichetează prefectura sub scuza că este „personal contractant” şi nu funcţionar public nu are nicio legătură. Singura legătură este competenţa şi „backgroundul” profesional de piccolo. El a fost manager simultan în cadrul a trei proiecte pe fonduri europene. Nu este singurul exemplu de politician care are de câştigat de pe urma fondurilor europene. Singura problemă este că Primăria Cluj-Napoca ascunde în afara legii remuneraţia membrilor proiectelor pe fonduri europene.

cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte I

Apropiaţii administraţiei locale şi ai Partidului Democrat Liberal primesc cele mai mari redevenţe în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Fie că este vorba de arhitectul şef, Ligia Subţirică, de Ovidiu Câmpean, ambii apropiaţi mediului democrat-liberal, sau de directorul tehnic Virgil Poruţiu, sau de şefa de la achiziţii Lucia Lupea, cu toţii sunt angrenaţi în proiecte pe fonduri europene. Și nu numai ei. Culmea este că aceleaşi nume apar mai în toate proiectele pe fonduri europene, de unde am putea trage concluzia că Emil Boc îşi recompensează subordonaţii fideli cu sume generoase. Mai mult, sumele sunt ţinute ascunse, motiv pentru care reporterii Gazeta de Cluj au făcut o plângere administrativă şi vor urma toate căile legale pentru a afla care sunt remuneraţiile angajaţilor Primăriei municipiului Cluj-Napoca din proiectele pe fonduri europene.

incluziunea grupurilor defavorizate prin crearea de locuri de munca durabile in zona pata rat

 

Ligia Subţirică(foto jos) este un alt nume angrenat în proiectele pe fonduri europene. Ea a fost angajată în proiectul pentru restaurarea Parcului Simion Bărnuţiu şi Casinoului din parcul Central.

Ligia Subtirica

 

Deşi reporterii Gazeta de Cluj au solicitat remuneraţia membrilor proiectelor, răspunsul a fost că aceştia au primit un spor între 2,5 şi 62,5% din salariul de bază. O altă apropiată a conducerii este Lucia Lupea, şefului biroului de achiziţii publice, angrenată şi ea în cadrul acestui proiect. Ovidiu Câmpean, democrat-liberalul responsabil de fondurile europene, a fost chiar managerul acestui proiect.

restaurarea ansamblului monument istoric parc simion barnutiu si cazino

 

Refacerea Infrastructurii Oraşului Comoară este alt proiect manageriat de Ovidiu Câmpean. Proiectul are drept perioadă de implementare 25.01.2014-24.05.2015, respectiv 16 luni. Aceeaşi Lucia Lupea(foto jos) este responsabil de achiziţii şi în cadrul acestui proiect. Construcţia Centrului Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative este un alt proiect manageriat de Ovidiu Câmpean. Perioada de implementare este 03.05.2012-02.05.2015. Ligia Subţirică este şi ea angrenată în cadrul proiectului sub funcţia de “responsabil tehnic arhitectură”. Alte proiecte în care Ovidiu Câmpean este manager sunt: „Creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul-Cluj Napoca, Grup II” (perioada de implementare 12 luni: 7.11.2013-6.11.2014) şi “creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul-Cluj Napoca, Grup I” (perioada de implementare 12 luni 29.11.2013-28.11.2014).

lucia lupea

refacerea infrastructurii orasului comoara

 

Întârziere de peste doi ani

 

Adrian Răulea(foto jos), şeful biroului de strategie şi dezvoltare locală la Primăria municipiului Cluj-Napoca, este un alt manager al proiectelor pe fondurile europene. Proiectul reţelei de self-service pentru biciclete trebuia finalizat în aprilie 2013 şi nu va fi finalizat decât în august 2015. Lucia Lupea este responsabila achiziţiilor publice şi în cadrul acestui proiect. Un alt proiect manageriat de acesta este “incluziunea grupurilor defavorizate prin crearea de locuri de muncă durabile în zona Pata Rât.” Perioada de implementare este de 15 luni între 25.01.2014 şi 24.04.2015.

adrian raulea

reteaua de statii self-service

Marcel Ielcean Sebastian(foto jos), şeful serviciului informatic, este managerul proiectului „Sistem informatic integrat pentru servicii online în Municipiul Cluj-Napoca.” Proiectul a fost derulat până în iunie 2012.

marius sebastian ielcean

sistem informatic integrat pentru servicii online in municipiul cluj-napoca

Virgil Poruţiu(foto jos), directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca, poziţia din care Sorin Apostu a devenit primar, este un om angrenat în cele mai multe proiecte pe fonduri europene. Un proiect manageriat de acelaşi Virgil Poruţiu este modernizarea şi extinderea sistemului public de transport în comunele din zona metropolitană. Înlocuirea autobuzelor vechi cu cele noi şi iluminatul public este un alt proiect manageriat de acelaşi Virgil Poruţiu. Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale Integrate este un alt proiect pe fonduri europene manageriat de Virgil Poruţiu.

virgil porutiu

programul de cooperare elvetiano-roman

Iulia Ardeuş, şefa direcţiei patrimoniu, este managerul proiectului „Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Vârstnice nr. 1, str. Şt. O. Iosif, nr. 1-3 ”. Perioada de implementare este de 30 de luni între 30.01.2013-29.07.2015.

 

 

centrul multifunctional de servicii sociale integrate pentru persoanele varstnice str stefan octavian iosifŞefa serviciului Investiţii, Liana Henţ, este şi ea managerul unui proiect de fonduri europene: Case sociale integrate pentru comunitate” str. Iuliu Coroianu nr. 5, perioada de implementare: 31 de luni, 03.05.2012 – 02.11.2014.

case sociale integrate pentru comunitate iuliu coroianu nr 5

Gabriela Cora este un alt şef de serviciu care implementează proiectul „Modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială.” Perioada de implementare este de 28 de luni între 30.03.2013 şi 29.07.2015.

modernizare tramei stradale de acces la zona industriala

 

Proiecte de 272 de milioane de lei

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc şi acoliţii săi, a atras fonduri europene de 272.500.597 de lei din 2010 încoace. Culmea este că licitaţiile au mers uneori la locul al cincilea, alteori la locul patru sau la locul al treilea. Deci cele mai bune oferte financiare nu sunt întotdeauna în avantajul oficialilor democrat-liberali. Mai mult, aceştia ascund date publice şi nu răspund complet la solicitările de interes public. Informaţiile sunt prezentate conform unor informaţii obţinute în exclusivitate de Gazeta de Cluj.

cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte

modernizare linie de tramvai
Surse fotografii: Facebook.com, www.nord-vest.ro, adevarul.ro, ziuadecj.ro

Surse informatii: Raspuns Primaria Cluj-Napoca la solicitarea Gazeta de Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.