Avocata Smaranda Bara l-a reprezentat pe Răzvan Pop, fostul consilier al lui Horea Uioreanu, în dosarul Fany. Acesta a luat şpagă câteva mii de lei şi a luat clasare de la Elena Botezan, şefa DNA Cluj. Apoi a devenit denunţător în dosarul „Mită la CJ Cluj” şi l-a turnat pe fostul său şef, arestat acum preventiv. Culmea este că Smaranda Bara îl reprezintă şi pe Horea Uioreanu, denunţatul. Deşi surse judiciare arată că ea s-ar afla în conflict de interes sau că ar putea fi acuzată chiar de asistenţă neloială, sancţionată de noul cod penal, ea se declară “curată ca lacrimă” şi că nu s-ar afla în niciun conflict moral.

 

“Da, este adevărat că l-am reprezentat pe Răzvan Pop. Nu are nicio legătură pentru că nu am cunoscut faptul că a făcut acest autodenunţ. Eu nu am cunoscut faptul că Pop Răzvan a făcut autodenunţ. L-am reprezentat pe alte considerente. Nu mă aflu în niciun conflict de interese. Nu este niciun conflict moral. Ieri am aflat că este vorba despre un autodenunţ al lui Răzvan Pop”, a declarat avocatul Smaranda Bara.

Răzvan Pop, primul client al avocatei Smaranda Bara, a fost surprins luând mită în cazul Fany. Ar fi vorba despre mii de lei pe care acesta i-ar fi încasat de la reprezentanţii societăţii, iar destinatarul ar fi Horea Uioreanu. Pentru ca să primească clasare, se pare că Răzvan Pop a colaborat cu procurorii, devenind “martor sub acoperire.” El l-a dat astfel în primire pe fostul său şef, care i-a fost ca un tată: l-a băgat în politică, l-a năşit, mai că nu i-a crescut copilul. Răzvan Pop era confidentul principal al lui Horea Uioreanu, acesta fiind dispus să se certe cu oricine când era vorba de el. Mai mult, Horea Uioreanu l-ar fi introdus şi în afacerile familiei, Răzvan Pop devenind administratorul uneia dintre societăţile soţiei, Elena Uioreanu. Între timp, Horea Uioreanu şi Elena au divorţat, dar se pare că Răzvan Pop i-a denunţat pe amândoi la DNA…

 

Prietenul Decan nu are părere

„Nu am nicio părere nici ca decan, nici personală”, a declarat Mircea Ştefan Pop, decanul baroului Cluj. El este în același grup de prieteni cu Smaranda Bara şi își petrec timpul împreună în baruri. Sunt în aceeaşi gaşcă, cum ar veni. Îşi pun reciproc poze pe Facebook. De altfel, foarte grijulii, Smaranda Bara şi Mircea Pop nu apar în aceeaşi fotografie pe reţeaua de socializare Facebook.

Cu toate că mai mulţi avocaţi ne-au spus că este vorba despre un posibil conflict de interese deoarece Smaranda Bara a reprezentat atât denunţătorul, cât şi persoana denunţată, nimeni nu a dorit să îşi asume această declaraţie publică. Alţi avocaţi, când au auzit de subiect, nu au vrut să declare nimic.

 

Uioreanu, trimis în judecată în această săptămâna

Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al CJ Cluj, va fi trimis în judecată în această săptămână de către DNA Cluj. Dosarul va fi judecat pe fond la Curtea de Apel Cluj. Procurorii vor disjunge în primă instanţă două dosare din cadrul cazului, conform unor surse.

Dosarul “Mită la CJ Cluj” pare să fie aproape de final, conform unor surse judiciare. Următoarea victimă va fi însă Ioan Oleleu, care tocmai ce a fost repus în funcţia de vicepreşedinte social-democrat al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. Ioan Oleleu ar fi suspect în cadrul cazului, conform aceloraşi surse judiciare. Oleleu spune însă că nu i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi că nu a fost la DNA nici măcar ca martor.

Procurorul şef al DNA Cluj, Elena Botezan, a terminat rechizitoriul în cadrul cazului “Mită la CJ Cluj”, iar în această săptămână dosarul va fi trimis în judecată, conform surselor citate. În cadrul cauzei ar fi  aproximativ 40 de suspecţi, iar majoritatea cauzelor ar fi disjunse în cadrul acestei săptămâni.

Smaranda Bara este avocat din 13 ianuarie 2006 şi are 32 de ani. Ea şi-a făcut stagiatura pe lângă cunoscutul avocat Gheorghiţă Mateuţ. Smaranda Bara l-a reprezentat şi pe fiul lui Horea Uioreanu în procesul acestuia de trafic de droguri.

 

Art. 284 Asistenţa şi reprezentarea neloială

(1) Fapta avocatului sau a reprezentantului unei persoane care, în înţelegere frauduloasă cu o persoană cu interese contrare în aceeaşi cauză, în cadrul unei proceduri judiciare sau notariale, vătăma interesele clientului sau ale persoanei reprezentate se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează înţelegerea frauduloasă dintre avocat sau reprezentantul unei persoane şi un terţ interesat de soluţia ce se va pronunţa în cauză, în scopul vătămării intereselor clientului sau ale persoanei reprezentate.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

smaranda bara mircea stefan pop  sursa foto: Ziar de Cluj

sursa foto: Ziar de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.