Arhitectul Șerban Țigănaș, recent reales în funcția de președinte al Ordinului Arhitecților din România, a acordat un interviu pentru voceatransilvaniei.ro, ocazie cu care a abordat și subiectul noii Săli Polivalente din oraș, care ar urma să fie inaugurată în octombrie 2014. În interviu, acesta arată că Emil Boc a insistat ca sala de sport să fie cea mai mare din România.

”Am zis că încă suntem imaturi pentru o nouă sală de sport. Asta era la nivelul anului 2009. Dar primarul mi-a zis foarte clar: ’asta e decizie politică și aici trebuie să intre – nu aveam proiectul încă, lucram la stadion – o sală de 10.000 de locuri’. Și l-am întrebat ‘de ce de 10.000 de locuri?’. ‘Să fie cea mai mare din România’. ‘Cu care o compari?’, am zis. ‘Cu Sala Polivalentă din București’. Am studiat și am văzut că aceea are 5.500 de locuri.

Apoi am luat din lume vreo trei-patru săli de 10.000 de locuri, pe care le-am suprapus pe teren și am arătat că nu încape. ‘Domnule primar, e o sală din Paris, una din Bordeaux, din Torino’. Astea au zece mii de locuri, le-am căutat, le-am reglat la scară și le-am suprapus. Am zis că dă pe afară. Atunci primarul a zis ‘dacă nu încape, bun, să fie mai mică, cât încape, dar mai mare decât cea de la București’. E autentică discuția”, relatează arhitectul Șerban Țigănaș.

sursa foto: Actual de Cluj

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.