Conform unei analize imobiliare, pe primul loc în clasamentul prețurilor medii de tranzacționare la apartamentele vechi, se situează și de această dată Capitala, cu o medie de 956 eur/mp, urmată îndeaproape de Cluj-Napoca cu 932 eur/mp, pe locul trei situându-se Timișoara cu 860 eur/mp.

Comparativ cu perioada de început a crizei, prețurile apartamentelor vechi au scăzut în București cu aproximativ 60%, scăderea moderându-se în ultimele 6 luni, când prețurile au rămas relativ constante.

Preţurile la nivel național au scăzut spectaculos de la mijlocul anului 2008 până azi. Pentru apartamentele vechi s-a înregistrat o scădere de aproximativ 40%, iar cele noi s-au ieftinit cu 33%. Micile variații din ultimele 6 luni au fost resimțite pe piața liberă mai degrabă ca o stagnare a prețurilor. Acesta este însă un semnal bun, o notă de optimism pe segmentul rezidențial, pe care estimam o creştere moderata pe termen mediu si lung”, a declarat Adrian Crivii, preşedintele companiei de consultanță DARIAN.

În ceea ce privește apartamentele nou construite, prețurile au stagnat în ultimele 6 luni, media la nivel național fiind de 757 EUR/ mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.