In perioada 10-11 septembrie 2014, la Biblioteca Centrala Universitara “Lucian Blaga” din Cluj Napoca se va desfasura cea de-a VI-a Conferinta Nationala a Aliantei Romane de Preventie a suicidului, cu tema “Preventia comportamentului suicidar in Romania”.

Manifestarea va avea loc sub coordonarea stiintifica a Dnei. Prof. Dr. Doina Cozman.

Frecvenţa suicidului în România este peste media europeană la unele dintre cele mai predispuse categorii – adolescenţii de 15 – 19 ani şi adulţii cu vârste între 50 şi 54 de ani, conform unui studiu Eurostat, prezentat marţi în Capitală.

Rezultatele Eurostat a fost prezentate, marţi, la lansarea studiului „Tulburarea depresivă. Noi direcţii de cercetare”, de către doctorii Camelia Popa, psiholog clinician, cercetător la Departamentul de Psihologie al Academiei Române, şi Adela Ciobanu, medic primar psihiatru la Spitalul „Alexandru Obregia” şi cadru didactic la Universitatea de Medicină Bucureşti.

Potrivit Eurostat, grupele de vârstă cu cea mai mare incidenţă a sinuciderii sunt: 15 – 19 ani, 50 – 54 de ani şi peste 85 de ani.

Lituania, ţara europeană cu cei mai mulţi sinucigaşi, are o rată a sinuciderilor de zece ori mai mare decât Grecia, ţara cu cei mai puţini sinucigaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.