Proiectul va fi implementat de PATRIR, împreună cu partenerii Norwegian Peace Council, din Norvegia și Nansen Dialogue Centre, din Serbia și se va desfășura în perioada iulie 2014 – aprilie 2016. Prin acest proiect va fi mobilizat un grup de lucru multi-sectorial, format din 20 de persoane din Cluj-Napoca. Acestea, împreună cu echipa de proiect și experții externi, vor analiza fenomenul violenței școlare, vor organiza consultări publice și campanii de conștientizare pe această tematică și vor crea parteneriate inter-sectoriale. Acestea vor ajuta la îmbunătățirea politicilor locale de prevenire și combatere a violenței școlare, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Necesitatea inițierii acestui proiect reiese din faptul că actele de violență înregistrate de către reprezentanții Ministerului Educației Naționale în școlile din România a atins cote alarmante. Astfel, în baza unui raport realizat de Ministerul Educației Naționale care vizează anul școlar 2011/2012, a reieșit că pe parcursul acestuia au fost raportate (oficial) 14.313 cazuri de violență, cu o medie de 80, 41 acte de violență raportate oficial pe zi.

Ținta principală a proiectului este aceea de a reduce nivelul de violență în rândul tinerilor – elevi cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani – prin îmbunătățirea politicilor de prevenție și combatere a acestor fenomene, existente în prezent la nivel local, în Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.