Cluj-Napoca a fost gazda celui mai important eveniment de Aikido din Sud-Estul Europei in saptamana 8-14 septembrie 2014. Intreaga atentie a lumii artelor martiale a fost concentrata pe  cele doua mari directii ale acestui eveniment: Seminarul International de Aikido, al carui invitat special este descendentul direct al fondatorului artei martiale traditionale japoneze Aikido Aikikai, precum si intalnirea Comitetului Director al Federatiei Internationale de Aikido, in urma careia s-au stabilit strategiile organismului international pentru urmatorii ani. Au participat 465 de aikidoka din diverse organizatii din Romania, precum si din alte 21 de tari de pe 5 continente: Japonia, Belgia, Taiwan, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Republica Moldova, Olanda, Peru, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Suedia, Africa de Sud, Marea Britanie, Ucraina si Statele Unite.

Lista maestrilor care au sosit in Romania in acest context este numeroasa. O parte dintre acestia au condus antrenamentele din cadrul seminarului:

Waka Senseieste descendent al fondatorului artei martiale Aikido, O’Sensei Morihei Ueshiba. Din tata in fiu, urmasii fondatorului au transmis mai departe invataturile dobandite astfel incat aceasta arta sa poata sa ajunga la toti cei care vor sa o aprofundeze. Waka Sensei este si reprezentantul Hombu Dojo, sediul central al Aikido-ului mondial, situat in Tokyo, Japonia.

Christian Tissier Shihan 7 Dan Aikido Aikikai este cel care a pus bazele Federatiei Franceze de Aikido Aikibudo inca de la inceputul anilor ‘80. El este unul dintre cei mai mari maestri de Aikido din Europa, avand un aport considerabil la dezvoltarea Artei Pacii atat in Franta, cat si pe intreg continentul nostru.

Ulf Evenas Shihan 7 Dan Aikido Aikikai conduce Clubul de Aikido Gothenburg, Suedia, precum si reteaua scandinava de Cluburi de Aikido Takemusu

Rezumatul celor mai importante evenimnte:

  • 465 de aikidoka din 22 de tari de pe 5 continente au participat la Seminarul International de Aikido de la Cluj.
  • Comitetul Director al Federatiei Internationale de Aikido si-a stabilit in inima Transilvaniei strategiile de viitor.
  • Waka Sensei a sosit in Romania pentru prima data si s-a declarat incantat de tot ce a vazut.
  • Primaria Cluj-Napoca si Guvernul Romaniei au oferit distinctii maestrilor de Aikido.
  • Cluj-Napoca a fost in centrul atentiei lumii artelor martiale timp de o saptamana.

 

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.