Prevenirea, diagnosticarea, tratarea si monitorizarea neuropatiei diabetice si piciorului diabetic reprezinta una dintre marile provocari pentru medicii implicati in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat, fiind vorba de complicatii severe si ireversibile ale acestei afectiuni cronice. Conform definitiei Organizatiei Mondiale a Sanatatii, neuropatia diabetica este caracterizata prin distrugerea progresiva a nervilor, ce favorizeaza instalarea ulceratiilor si amputatiilor membrelor inferioare.
Schimbul de experienta intre profesionisti si actualizarea permanenta a cunostintelor medicale reprezinta doi dintre pilonii de baza in managementul eficient al neuropatiei diabetice si piciorului diabetic. Drept urmare, Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiabcontinua si in 2014 actiunile de informare a medicilor de familie cu privire la preventia, diagnosticarea precoce si tratamentul acestor complicatii. Astfel, ajunsa la a doua editie, Saptamana Neuropatiei Diabetice va avea loc in perioada 13-18 octombrie 2014 si cuprindesimpozioane dedicate medicilor de familie din 28 de orase din tara.
Medicii de familie din Cluj-Napoca au posibilitatea de a afla informatii utile cu privire la preventia, diagnosticul precoce si tratamentul neuropatiei diabetice si piciorului diabetic marti, 14 octombrie, incepand cu ora 13.00, la Restaurant Royal. Vor conferentia conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica – Neurodiab, dr. Bogdan Florea, medic primar Neurologie si dr. Paula Pavel, medic specialist Chirurgie generala. Participarea medicilor este gratuita, in limita locurilor disponibile. Manifestarea stiintifica este creditata cu 4 puncte EMC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.