Aeroportul Internațional Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion, cu 6 săptămâni mai devreme comparativ cu anul 2013 ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a numărului de pasageri și a traficului aerian.

Pasagerul 1 milion D-nul Lorant Sas a călătorit pe zborul Lufthansa LH 1670 de la Munchen și a fost întâmpinat de reprezentanții Consiliului Județean Cluj, ai aeroportului clujean și ai Aeroportului Internațional Munchen, de invitați și mass media. Totodată, a primit diverse premii împreună cu pasagerii cu numerele 999.999 și 1 milion 1.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a patra oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic. Realizarea deosebit de importantă se datorează strategiei de dezvoltare atât a infrastructurii de aeroport, cât și a extinderii rețelei de rute prin intensificarea negocierilor cu companiile aeriene și atragerii de noi operatori.  În primele zece luni ale anului 2014 au fost deschise două noi destinații de pe aeroport, a crescut frecvenţa zborurilor pe rutele existente, o nouă companie aeriană a demarat zboruri de la Cluj, a fost îmbogățită oferta de zboruri turistice charter comparativ cu anul 2013.

Gazda evenimentului, Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj și-a exprimat bucuria pentru sărbătorirea pasagerului cu numărul 1 milion cu 6 săptămâni mai devreme decât în anul 2013: „Ne bucurăm că sărbătorim împreună pasagerul cu numărul 1 milion înregistrat în anul 2014. Este rezultatul unei colaborări și a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea aeroportului. Această reușită este posibilă și ca urmare a creșterii traficului aerian cu 13% pe primele zece luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013. Mulțumim tuturor pasagerilor care au ales ca punct de plecare sau sosire aeroportul nostru și au făcut posibilă această aniversare. Vă așteptăm în continuare să alegeți cu încredere serviciile și facilitățile oferite de Aeroportul Internațional Cluj! ”

De asemenea, în cadrul ceremoniei de premiere și-au exprimat aprecierea marcând importanța evenimentului Domnul Vakar Istvan, Președintele Consiliului Județean Cluj: „Realizările Aeroportului Internațional Cluj aduc în prim plan județul Cluj și ca în fiecare an sărbătorim pasagerul cu numărul 1 milion. O aniversare care sperăm să continue an de an împreună cu modernizarea și dezvoltarea aeroportului clujean. ”

Doamna Anna Breznichenko, Marketing Manager, Business Division Aviation Marketing C.I.S. and Baltic States – Aeroportul Internațional Munchen a marcat momentul oferind  premii pasagerului cu numărul 1 milion. Totodată, a exprimat bucuria de a fi alături de Aeroportul Internațional Cluj într-un moment aniversar.

Orgnizarea acestui eveniment a fost posibilă cu sprijinul companiei aeriene Lufthansa, al Aeroportului München, precum și prin implicarea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca. Mulțumim și sponsorilor: Cofetăria „Friandise”, Cofetăria „Carpaţi”, Cofetăria „Lemnul Verde”, Florăria „Magnolia”, Floraria „Florart”, „Puzzle Photograpy” și UTI Parking and Hotel Management.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.