Celebra familie Pop din Cluj este obişnuită să lucreze doar la stat. Nu se pot desprinde de banul public, iar toţi membrii sunt obişnuiţi să li se acorde un post călduţ. O să vorbim în acest articol despre toate infiltraţiile familiei Pop şi a tuturor fraţilor: Mircea, Măriuca, Liviu şi mai nou Găvrilă. Mircea Pop şi-a dat demisia din Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Ulterior a fost numit membru în consiliu de administraţie al aceleiaşi instituţii. Măriuca Pop, sora acestuia, a fost pensionată din poziţia de secretară a judeţului de la Consiliul Judeţean(CJ) Cluj. Ulterior, la revenirea liberalilor la puterea instituţiei, a fost reangajată pe post de consilier juridic. Un membru al familiei Pop despre care nu v-am relatat până în prezent este Găvrilă Pop, care a fost angajat în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Oltenia.
Pilele familiei Pop
Guvernul a înfiinţat la sfârşitul lunii mai 2012 societatea Complexul Energetic Oltenia. A fost dorinţa chiar a primului ministru Victor Ponta. A fost de fapt o societate înfiinţată pentru crearea de noi posturi pentru piloşii politici. Este şi cazul lui Gavrilă Pop, fratele clanului Pop de la Cluj, dar care momentan locuieşte la Târgu Jiu. Pentru că acolo lucrează la un post călduţ găsit cel mai probabil prin intermediul pilelor familiei sale.
Măriuca Pop joacă cu PSD
Măriuca Pop a fost angajată de liberali în CJ Cluj. Ea a fost angajată în CJ Cluj încă de pe vremea preşedintelui pesedist Şerban Graţian. A fost ţinută ulterior în braţe de Marius Nicoară, care a folosit-o la tot felul de şmecherii la limita legii, iar Alin Tişe a pensionat-o. Horea Uioreanu a reangajat-o. Iar actualii peşedişti o ţin în braţe. Şi din acest motiv Măriuca Pop joacă cu social-democraţii. Ca şi fratele ei, Mircea Pop, care şi el este un apropiat al acestui regim.
Zi-le domnule deputat Gurzău
Deputatul Adrian Gurzău a redactat un comunicat de presă, postat pe Camera Deputaţilor, despre angajarea pensionarei Măriuca Pop la Consiliul Judeţean Cluj anul trecut, în perioada când Uniunea Social Liberală(USL), formată la acea vreme din PSD-PNL, era la guvernare.
”USL se ţine de cuvânt măcar la Cluj. A creat un loc de muncă din cele un milion promise. Dar nu pentru un om în putere, rămas pe drumuri în urma politicilor economice dezastruoase pe care teleguvernarea le aplică de mai bine de un an, nu pentru cineva care nu mai are ce pune pe masă, ci pentru unul dintre pensionarii sistemului ticăloşit. Clientela politică să trăiască.
Fostul secretar al judeţului, Măriuca Pop, care a girat pentru activitatea Consiliului Judeţean încă de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, când s-a constituit primul for administrativ şi care a ieşit în pensie în urmă cu mai bine de doi ani, se întoarce ca angajată sub mandatul preşedintelui Horea Uioreanu. De data aceasta, Măriuca Pop ocupă o funcţie de consilier juridic la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, structură afiliată Consiliului Judeţean. Era nevoie de experienţa vajnicei pensionare care, conform presei locale “a decis să se întoarcă ca angajată”. Oare miilor de disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii de ce nu le ies pasienţele atât de simplu: doar să decidă că vor să se-ntoarcă la muncă şi să li se deschidă larg uşile câte unui birou?
Luând presa locală la purecat aflăm că Măriuca Pop este mătuşa procurorului DIICOT Daciana Deritei, născută Pop. Măriuca Pop fiind cea prin care s-a făcut intrarea mega-afacerii Iulius Mall în Cluj pe vreme preşedintelui CJ Marius Nicoară. De asemenea, fosta secretară a CJ Cluj este şi sora fostului decan al Facultăţii de Drept de la UBB, Liviu Pop, dar şi a fostului şef (că a murit între timp) de sindicat Grigore Pop.
Dar Clujul este împânzit de “Pop”-i, are să vă doară capul citind. O Mariana Pop este soţia lui Mircea Pop, veşnicul demis şef al CNADNR, dar încă în pită, despre care tocmai ce am aflat că a spart 500 de mii de euro să-i facă nuntă fetiţei la Roma.
Dar chestiile de incompatibilitate nu încurcă această familie. Mariana Pop a fost pentru o scurtă perioadă de timp subordonata propriului soţ, ea lucrând în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj (DRDP) Cluj, fiind şeful laboratorului. Acum să revenim la Daciana Deritei, născută Pop. În declaraţia de avere, Daciana Deritei susţine că are un teren agricol în judeţul Maramureş cu o suprafaţă de 2,84 hectare deţinut în co-proprietate cu Mircea Pop.
Luând la bani mărunţi această veselă familie, constatăm că a împânzit pur şi simplu justiţia clujeană. Andrei Irinel este judecător la Tribunalul Cluj. El este rudă cu Daciana Deritei. Pop Lucian, avocat în Baroul Cluj, este o rudă de gradul patru al Dacianei Deritei.
Marius Pop, fiul lui Liviu Pop, este preşedintele Tribunalului Militar Cluj. Tatăl lui Pop Liviu, pe nume tot Pop Liviu, este arbitru la Camera de Comerţ Cluj. Soţia acestuia, Pop Lenuţa Anişoara, este notar cu birou notarial propriu. Pop Roxana este verişoara din cadrul Baroului Bucureşti. Pop Ramona Camelia este avocat şi verişoara lui Marius (cel de la Tribunal). Ramona Pop este cea care l-a consiliat pe omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu în afacerea din Cluj-Napoca. Iar verişoara Daciana Deritei, născuta Pop, este procurorul care a instrumentat cazurile Gazeta şi Paszkany, în care una dintre părţile vătămate, Iulian Dascălu, este apărată de un alt membru al familiei Pop. De altfel, Dascălu mai are un proces care este judecat de soţia celuilalt procuror care a instrumentat cele două cazuri menţionate anterior şi colegul lui Daciana Deritei, Mircea Hrudei, însuşi şeful DIICOT Cluj. Fostul decan al Facultăţii de Drept din cadrul UBB este un alt membru al clanului Pop, dar şi cel care colaborează cu avocata care îl apăra pe Dascălu.
Familie numeroasă în mediul juridic. Descoperim că mai există doi verişori în sistem: Pop Călin şi Pop Lucian, unul avocat în Baroul Târgu Jiu, celălalt avocat în Baroul Cluj – şi pe verişoară, Pop Dana, avocată în Baroul Cluj. Deci, Măriuca Pop este blindată din punct de vedere juridic. Asta ar explica revenirea sa în forţă în câmpul muncii.
Potrivit surselor liberale vehiculate de întreaga presă centrală, cinci nume s-ar afla pe aşa-zisa listă scurtă din care ar urma să fie ales următorul ministru al Transporturilor: Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba – cercetat cu privire la fraudele de la Referendumul din 2012, Cristian Ghibu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican şi vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Norica Nicolai. Între timp s-a vehiculat ca propunere şi numele lui Ioan Ghişe.
Să fie Măriuca Pop atuul lui Marius Nicoară în tabăra pesedistă a USL sau, din contră, talpa pusă de către Horea Uioreanu unei eventuale ascensiuni politice a actualului preşedinte al PNL Cluj?”, arăta deputatul Adrian Gurzău pe vremea când era deputat PDL, actualmente el face parte din PMP.