181 de olimpici internaționali din învățământul preuniversitar și universitar vor primi burse de merit din partea statului român, conform listei aprobate de Ministerul Educației. Olimpicii internationali care au luat medalie de aur sau locul I vor primi 850 lei/lună, cei care au câștigat argint sau premiul al II-lea 637,5 lei/lună, iar cei care au obținut bronz sau premiul al treilea vor primi burse în valoare de 425 lei/lună.

Șase dintre olimpicii premiați sunt din Cluj. Andrei Moldovanu a luat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie. Acesta a absolvit Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” și este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”,  Cluj-Napoca/România. Alexandru Velea, elev la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, a luat argintul la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale și, ulterior, la Olimpiada de internațională de informatică .

Támas-Csaba Szász a luat locul II la Olimpiada Internațională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa în luna martie. Absolventul Liceul Teoretic „Báthory István”, este acum student la Facultatea de Matematică şi Informatică de la Universitatea „Babeș- Bolyai”. La Olimpiada Internațională de Matematică a Gimnaziilor Maghiare din Europa Borbála Fazakas, de la Liceul Teoretic „Báthory István”, a luat locul I, Adrienne Garfield, de la Liceul Teoretic „János Zsigmond”, a luat locul II, iar Orsolya Szocs, de la Liceul Teoretic „Báthory István”, a luat bronzul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.