Clujul este un oraș vibrant în ceea ce privește sectorul nonprofit. Dar succesul acestui sector se datorează cu precădere clujenilor. Open Minds, o organizație nonprofit emergentă, pune în lumina reflectoarelor o populație vulnerabilă dar sever neglijată: persoanele cu tulburări mentale.

Trecutul: Despre Muvit Ediția I

Antipsihoticele de generația a doua reprezintă standardul de calitate în tratamentul farmacologic al tulburărilor mentale. Cu toate acestea, antipsihoticele de generația a doua sunt asociate cu un risc crescut pentru creșterea în greutate. Bolile coronariene, hipertensiunea și diabetul se numără printre complicațiile obezității, acestea numărându-se printre principalele cauze ale mortalității premature în rândul persoanelor cu tulburări mentale. În cadrul Muvit Ediția I, cei de la Open Minds au angrenat persoane cu tulburări mentale în activități fizice regulate, sub forma plimbărilor, voleiului, aerobicului și dansului – ca modalitate de prevenirea obezității și a complicațiilor obezității (în cazul persoanelor normoponderale și supraponderale) dar și ca modalitate de a îmbunătăți indicatorii fiziologici relaționați cu obezitatea și complicațiile obezității (în cazul persoanelor obeze).

Viitorul:Despre Muvit Ediția II

În cadrul Muvit Ediția II, cei de la Open Minds își propun să asigure accesul beneficiarilor la alimente sănătoase pentru a potența rezultatele obținute în urma angajării lor în activități fizice regulate. Așadar, la finele fiecărei luni, beneficiarii cu peste 70% din prezențe la activitățile la care s-au înscris (opțiunile fiind plimbări pe jos, plimbări cu bicicleta, alergat, baschet și handbal), vor primi ca recompensă un set de rețete sănătoase acompaniate de un coș cu produse care să le permită prepararea respectivelor rețete.

Continuitatea: Despre Muvit Charity Championship

Muvit Ediția I a fost finanțată de Raiffeisen Bank, prin Raiffeisen Comunități. Muvit Ediția II se va transpune în realitate doar cu suportul comunității, doar cu suportul clujenilor. În acest sens, cei de la Open Minds organizează în 28 Noiembrie, la Casinoul din Parcul Central, un eveniment de fundraising la care te invită să participi pentru a contribui la eforturile lor de a crește calitatea vieții persoanelor cu tulburări mentale.

Despre Open Minds

Open Minds este o organizație nonprofit ce activează în sfera sănătății mentale. Viziunea lor este o societate în care tulburările mentale sunt abordate cu deschidere. Misiunea lor este creșterea calității vieții persoanelor cu tulburări mentale. Cei de la Open Minds cred că persoanele cu tulburări mentale au dreptul la o voce a lor. Cred că persoanele cu tulburări mentale au dreptul la o viață împlinită. Cred că persoanele cu tulburări mentale sunt mai mult decât diagnostice. Cred că persoanele cu tulburări mentale sunt mai mult decât numere. Ajută-i să ajute.

Pentru informații suplimentare, accesează adresa www.om-research.rosau contactează echipa Open Minds la office@om-research.ro sau 0753-328.301.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.