Alpinistul clujean Ciprian Pătraşcu, a cucerit Vârful Vinson (4.897 de metri), cel mai înalt din Antarctica. eveimentul a avut loc în cadrul unei expediţii internaţionale, desfășurată în perioada 22 noiembrie – 8 decembrie, iar ascensiunea finală spre vârf a durat aproximativ opt ore.

Ciprian Pătraşcu , un alpinist clujean în vîrstă de 37 de ani aparticipat, în perioada 22 noiembrie – 8 decembrie, la o expediţie internaţională cu care a reuşit să cucerească Vârful Vinson (4.897 de metri), cel mai înalt vârf din Antarctica. În afara sa, ceilalţi membri ai expediţiei au fost un nepalez, un canadian, un olandez, un australian şi doi americani.

Ciprian Pătraşcu mai are la activ şi alte ascensiuni reuşite, printre care cucerirea Vârfului Aconcagua (6.962 metri), în anul 2011 împreună cu alpinistul Vasile Cipcigan (şeful formaţiei Salvamont-Salvaspeo Cluj), cucerirea Vârfului Mont Blanc (4.810 metri), în august 2013, în cadrul unei expediţii româneşti din care au făcut parte, printre alţii, şi alpiniştii Adrian Vălean şi Vlad Căpuşan, şi cucerirea Vârfului Elbrus din Rusia (5.642 metri), în august 2014, alături de alpinistul Mihnea Prundeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.