În sălile de judecată din Cluj unii judecători miros a Farmec

 

 

Șefii companiei clujene Farmec și-au dezvoltat o rețea de legături de prietenie și rudenie cu o serie de judecători din Cluj. Unul dintre acționarii minoritari din cadrul Farmec, Nicolae Olăneanu, consideră că modul în care șefii companiei clujene își administrează afacerile este tangențial cu Codul Penal, drept  pentru care a trimis mai multe sesizări la Inspecția Judiciară și CSM în care reclamă afacerile Farmec.

 

 

În ultima perioadă au apărut mai multe dezvăluiri în centrul cărora se află compania clujeană de produse cosmetice și de menaj Farmec. Majoritatea dintre ele sunt centrate pe faptul că cei de la Farmec nu pot justifica o parte din cantitățile de alcool implicat în procesul tehnologic de producție al firmei clujene. Aceste fapte sunt certificate de un raport public al Curții de Conturi ai României (http://www.cdep.ro/bp/docs/F-1644324387/C_Conturi.pdf), iar acest raport a generat un control făcut de ANAF. În urma controlului, cei de la Farmec, au reacționat printr-o serie de petiții și sesizări vizavi de faptul că inspectorii fiscali au abuzat prin simplul fapt că au făcut verificări.

Însă, cei de la Farmec nu ar trebui să se teamă prea mult de aceste controale deoarece, de-a lungul timpului, șefii de la SC Farmec au dezvoltat o rețea de relații influente în special în sfera aparatului din cadrul Justiției.

Nicolae Olăneanu, un acționar minoritar din cadrul Farmec, a formulat o adresă către Inspecția Judiciară în care atrage atenția asupra legăturilor care există între șefii companiei Farmec și diferiți factori de decizie din justiție.

 

Judecător premiat de Farmec

 

”Președintele completului de judecată Oros Voichița în dosarul nr.3414/1285/2011 al Tribunalului Specializat Cluj, în care părți sunt subsemnatul și Farmec SA, a încasat suma de 10.000 lei de la societatea Farmec, societate pârâtă în dosar. Atât sumă primită, cât și considerentele menționate mai jos pun în lumină o atitudine vădit subiectivă, părtinitoare și vexatoare la adresa actului de justiție, context în care nu se poate exclude nici  existența unui interes contemporan. În dosarul nr.3414/1285/2011, președintele completului de judecată Oros Voichița a formulat cerere de abținere, dar cererea de abținere a fost respinsă, deși alte cereri de abținere au fost formulate de către același magistrat în alte dosare cu aceleași motive și au fost admise. Cererea de abținere a fost respinsă de Moțu Flavius cu scopul de a avea siguranța că magistratul menținut în dosar este un ”judecător de încredere” care asigură protecția administratorilor prin respingerea repetată a cererilor experților și a reclamantului și că la dosar nu sunt aduse înscrisuri care au rolul să probeze fraudarea bugetului de stat și a patrimoniului societății Farmec SA.”, arată Olăneanu în petiție.

 

Un director de la Farmec și-a făcut naș un judecător

 

”Președintele Tribunalului Cluj este fost coleg de liceu și nașul de cununie al lui Ani Cristian, director la SC Farmec SA. Președintele completului de judecată Oros Voichița în dosarul nr.3414/1285/2011 a respins repetat cererile de probe pentru perioada 2004-2011 dedusă judecății și cererea de precizare a obiectivelor expertizei. Deși instanța a încuviințat în principiu ca perioadă expertizată să fie 2004-2011, totodată cu încuviințarea de către instanță a obiectivelor formulate de reclamant la filele 48 – 49 vol.VI în dosar, proba cu expertiză a fost limitată de către instanță doar pentru perioada 2009-2010, încălcând principiul aflării adevărului prevăzut la art. 129 alin. 5. C.pr.civ. (vechi). Președintele completului de judecată a respins cererea de probe cu înscrisuri pentru perioadă 2004-2011 și în acest context nu se află la dosar nicio probă pentru perioadă 2004-2008 și 2011, perioadă suspusă cenzurii judecătorești fiind 2004-2011. Președintele completului de judecată a revenit din Oficiu (?!) la termenul din 19.12.2012 asupra hotărârii luate anterior chiar de dânsa la termenul din 16.11.2012, conform încheiere prezentată la anexa 7, în sensul că experții să nu mai atașeze la raportul de expertiză documentele care stau la bază întocmirii expertizei și care reprezintă probele fraudării bugetului de stat și al patrimoniului societății Farmec SA”., arată Olăneanu.

 

Judecători cu Farmec

 

”Ca participant la ședințe publice prezidate de către doamna judecător Grunea (Oros) Voichița Laura am asistat la faptul că doamna Dumitrescu Mihaela Adriana, expert contabil a fost numită în mai multe dosare cu calități diferite de la un dosar la altul, situație care nu exclude posibilitatea existenței unui sistem relațional privind influențarea actului de justiție, care are ca rezultat ascunderea adevărului cu privire la operațiuni ilegale cu alcool nedenaturat conform legii și neutilizat integral în fabricație, care au condus la fraudarea bugetului de stat prin neplata accizei și a patrimoniului societății  Farmec. Faptul că în continuare numirea experților s-a efectuat în condițiile nerespectării procedurii de numire aleatorie a experților nu poate exclude rațiuni și extrajudiciare.

La termenul din 14.11.2014, doamnă judecător Oros (Grunea) Voichița Laura a numit-o pe doamna Lupean Roxana Alina noul expert însărcinat cu efectuarea expertizei la patrimoniul SC Farmec SA.

Soțul doamnei expert, domnul Lupean Daniel este asociat și administrator în SC AIDA ADVERTISING SRL, SC APPEAL SERVICES SRL, DIVIZIA Inline SRL, NEXT SERVICES SRL, RESET MEDIA COMMUNICATIONS, RESET MEDIA SRL, SC Spoon Media SRL, societăți cu care SC Farmec SA direct sau indirect a derulat afaceri cu valori semnificative”, dezvăluie Olăneanu.

 

Și-au făcut propria expertiză

”Nerespectarea procedurii de numire a noului expert și sistemul relațional cu expertul nou numit. Președintele completului de judecată a înlocuit expertul Dumitrescu Mihaela cu expertul Vereș Daniela Liliana, dar numirea noului expert s-a făcut cu încălcarea disp.art.202 C.proc.civilă, respectiv expertul nu a fost numit în ședință publică și nici prin tragere la sorți. Vă rog să observați, faptul că există o legătură, conform extras site, între fiul lui Timbus Ioan, unul dintre administratorii paratei (SC Farmec SA) în perioada descărcării de gestiune 2004-2011, care figurează pe site-ul CECCAR cu numărul de telefon mobil 0745.533.850, ca număr de telefon de contact comun al SC 8 TIM Intermed SRL, societate deținută de către fiul lui Timbus Ioan din care face parte experta Vereș, numărul de telefon fiind al doamnei Vereș”.

 

Farmec plânge să nu se vadă cum râde

Reprezentanții Farmec spun că majoritatea controalelor survin ca urmare a instigărilor făcute de Nicolae Olăneanu, care ar dori să transforme afacerea Farmec într-una imobiliară. Însă, această atitudine are atuurile unei diversiuni pentru a se abate atenția de la eventualele controale mai amănunțite.

”Compania noastră și-a respectat întotdeauna angajamentele față de toți partenerii săi și se află la zi cu plata tuturor taxelor datorate statului. Am dori să subliniem faptul că toate aspectele controlate în prezent de reprezentanții ANAF au mai fost verificate de aceeași instituție în ultimii cinci ani, fără a fi constatate nereguli. Este greu de înțeles pentru compania noastră care sunt rațiunile pentru care organele de control ale statului au decis intensificarea acțiunilor de control și întocmirea unor rapoarte care, până în prezent, nu iau în considerare argumentele legale invocate de societatea noastră și cadrul legal în baza căruia operăm. Consecințele economice și sociale care ar putea decurge din interpretarea eronată și superficială a informațiilor puse la dispoziție și a cadrului legal ar putea antrena efecte sociale majore atât pentru cei aproape 650 de salariați, cât și pentru familiile acestora, furnizorii și beneficiarii produselor companiei noastre.

Ne declarăm transparența totală și disponibilitatea în fața autorităților abilitate și punem la dispoziție toate documentele necesare pentru o reală clarificare. În calitatea sa de mare contribuabil, FARMEC S.A. participă constant la bugetul statului cu o sumă de peste 25 de milioane de lei pe an, echivalentul a 5,5 milioane de euro anual”, arată compania într-un comunicat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.