Casa de Cultură a Studenților (CCS) a depus la Primăria Cluj-Napoca în 2014 două proiecte pentru a obține finanțare nerambursabilă. Deși Flavius Milășan a intrat în Consiliul Local al primăriei, aceste proiecte și-au depășit termenul de decont, ba mai mult,  nu s-au realizat deloc.  În consecință, Casa de Cultură a Studenților și-a pierdut dreptul de a accesa fonduri de acest gen de la primărie pentru anul 2015.

Valoarea totală cerută de Casa de Cultură a Studenților pentru cele două proiecte era de 61 000 lei. Ei au depus un proiect pentru manageriat cultural, în valoare de 29 000 lei și un proiect pentru realizarea unui concert tradițional de colinde, în valoare de 32 000 lei.

Întrebat de reporterii de la Gazeta de Cluj, cum de nu s-au finalizat cele două proiecte, consilierul local și directorul Casei de Cultură, Flavius Milășan, a explicat că ar fi  vorba de o lipsă de comunicare în interiorul instituției condusă de acesta.

„Din  păcate cele doua proiecte nu s-au mai realizat. Au fost multe schimbări la Casa de Cultură a Studenților, iar în iunie referentul care le-a întocmit a încetat să mai lucreze pentru noi. Unul dintre motivele pentru nefinalizarea acestor proiecte a fost și lipsa de comunicare la nivelul instituției, dacă pot spune așa. Dar în același timp în 2014 CCS a găzduit aproximativ 130 de evenimente față de 2013 când au avut loc doar 70 de evenimente. De asemenea, suma încasărilor în urma acestor evenimente s-a ridica la un miliard jumate”, a precizat Milășan.

Planuri mărețe pentru 2015

 În ciuda faptului că  sub numele instituției CCS nu se vor putea depune cereri pentru fonduri nerambursabile la primărie, planurile pentru 2015 par mărețe.„La ora actuală ne-am propus pentru 2015 găzduirea a cinci festivaluri naționale, am depus o cerere de finanțare la Ministerul Culturii în valoare de trei miliarde de lei vechi și așteptăm răspuns, sperăm noi favorabil”, a mai adăugat Flavius Milășan.

Totodată, directorul uneia dintre cele mai mari instituţii de cultură a mai mărturisit publicației online Cluj24h.ro că în toamnă va fi organizată o gală a societăţii civile a tinerilor la care vor participa şi reprezentanţi ai Casei Regale:
„În toamnă vrem să organizăm la Cluj după modelul Covasna, anul trecut, o gală a societăţii civile a tinerilor. În care se va implica şi Casa Regală. Noi avem în principiu confirmarea că vor participa şi câţiva principi ai Casei Regale. Această gală e menită să premieze proiectele finalizate care au avut un impact pozitiv asupra societăţii clujene. Va exista un juriu care va face o selecţie pe aceste proiecte şi un anumit număr de proiecte vor fi premiate în această gală. Vor fi invitaţi şi la nivel naţional şi va fi un prim eveniment, o primă gală în care se va pune accent pe tineri şi vor fi premiaţi tinerii şi activităţile gândite de ei”, încheie Milășan.

Scurt istoric al carierei lui Flavius Milășan

 În 28 aprilie 2014, Flavius Milășan, membru al Partidului Social Democrat Cluj-Napoca, a intrat în Consiliul Local, în locul Ioanei  Borza care a demisionat deoarece serviciul în cadrul companiei Farmec SA o solicită mai mult în diverse arii de activitate și nu a dorit să se implice pe două fronturi diferite. În ceea ce privește CCS, social democrații clujeni l-au ajutat pe Milășan să ajungă director adjunct după ce în 2011 i-a condus pe cei din  TSD. Din păcate, Flavius Milășan primea de la CCS un salariu de aproximativ 1185 de lei așa că a avut ocazia să țintească mai sus deoarece, între timp și-a întemeiat o familie și prin programul „Prima Casă ” a achiziționat un apartament de 57 mp2. Funcția de director general a preluat-o anul trecut prin concurs, dar totodată neavând contracandidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.