Petru Șușca, managerul de la Spitalul Județean Cluj, a declarat pentru gazetadecluj.ro că săptămâna viitoare va avea loc un control de la Ministerul Sănătății în unitatea pe care o conduce. Conducerea transparentă a unității sanitare a spus că va prezenta toate documentele care i se vor cere. Spitalul Județean Cluj are anumite clădiri din 1897, iar Petru Șușca se ocupă de conducerea unității de 14 luni. În tot acest timp realizările conducerii sunt impresionante, mai ales în ceea ce privește salvarea situației financiare a unității. Spre deosebire de alți manageri, Petru Șușca nu arată cu degetul spre predecesorii săi, spunând că ei sunt vinovați pentru starea în care au preluat conducerea, ci încearcă să aducă lucrurile pe un făgaș normal. Și pentru acest lucru managerul de la Spitalul Județean Cluj merită apreciat!

 

Spitalul Județean a avut în 2014 o execuție bugetară de 233 de milioane, mai mare decât au fost așteptările. Oficialii Spitalului au anunțat că în 2015 au angajat deja încă 100 de persoane pentru a ridica calitatea serviciilor medicale. Satisfacția pacienților din unitatea sanitară pe care o conduce este un lucru esențial pentru Petru Șușca.

”O să le punem la dispoziție celor de la comisie toate documentele solicitate”, a declarat pentru gazetadecluj.ro Petru Șușca, managerul de la Spitalul Județean din Cluj.

Majoritatea clădirilor care formează Spitalul Județean Cluj sunt construite în perioada 1897-1904. O parte din construcții sunt într-o stare nu tocmai bună, însă conducerea unității dorește să le pună la punct. Numai că nu va reuși peste noapte să repară toate clădirile. Pentru că totuși spitalul deține 34 de clădiri.

 

Majoritatea banilor vin de la CAS

Spitalul Județean Cluj a avut în 2014 o execuție bugetară de 233,4 milioane de lei, dintre care 139 de milioane de lei au venit de la Casa de Asigurări de Sănătate(CAS). Restul finanțărilor vin de la Ministerul Sănătății prin intermediul programelor de sănătate, dar și din sponsorizări. Bugetul pe 2015 va fi cel puțin la nivelul anului trecut.

 

Spitalul Județean primește fonduri de la MS în mandatul lui Șușca

De când este la conducere Spitalului Județean, Petru Șușca a reușit să îi convingă pe oficialii de la Ministerul Sănătății(MS) să acorde finanțări către unitatea sanitară clujeană. În 2014 au primit 1 milion de lei pentru reparații la clădirea de la Radiologie-Oncologie, dar și 385.000 de lei pentru aparatură. În mandatul vechii conduceri nu s-a primit în 2013 niciun ban de la reprezentanții MS pentru Spitalul Județean.

”Ministerul Sănătății ne-a acordat în 2014 finanțări de 1,3 milioane de lei. Eu am fost și săptămâna trecută la minister cerând să ne aloce fonduri. Așteptăm un răspuns pozitiv de la ei”, a mărturisit Petru Șușca.

Reprezentanții Spitalului Județean Cluj se așteaptă să primească de la Consiliul Județean(CJ) Cluj 1 milion de lei anul acesta, de aproximativ trei ori mai mulți bani decât anul trecut.

 

Spitalul Județean în sfârșit pe plus

Petru Șușca, managerul Spitalului Județean Cluj, a reușit în aproximativ 1 an să aducă unitatea pe care o conduce pe plus de la datorii de 13,3 milioane de lei. Cu toate ca mulți sceptici din cadrul unității sanitare priveau cu îndoiala acest obiectiv al noii conduceri, se pare că a fost împlinit mai repede cu cel puțin șase luni. Astfel, Spitalul Județean Cluj a ajuns să termine anul fiscal 2013 plătindu-și toate datoriile către furnizori. Șușca a reușit să scape de 13,3 milioane de lei datorii în 14 luni, adică aproximativ 1 milion de lei pe lună.

 

”Sper ca pacienții, care sunt pilonul de bază al Spitalului Județean Cluj, să beneficieze de tratamentele cele mai bune”, a declarat pe scurt pentru gazetadecluj.ro Petru Șușca, managerul Spitalului Județean Cluj.

”Vă informăm că Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a achitat către furnizori, până la sfârșitul anului 2014, toate plățile restante.

În consecință, se poate afirma că Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a încheiat anul 2014, cu un bilanț economic de succes, reușind să achite toate datoriile”, se arată într-un comunicat de presă emis de comitetul director. Cu toate că noua conducere s-a zbătut să scoată unitatea din datorii, Spitalul Județean Cluj a reușit să facă și investiții: trei autoutilitare pentru transportul hranei, 10 termostate, o trusă de osteosinteză, 111 licențe de Windows. Tot din venituri proprii Spitalul Județean Cluj a efectuat și reparații curente la anumite secții în valoare de 850.000 de lei.

”Cele mai multe lucrări s-au efectuat la secțiile Ortopedia Traumatologie I și II, Maxilo Facială I și II, Endocrinologie, Oncologie, Reumatologie și Ginecologie III Dominic Stanca. Serviciul de Anatomie Patologică a fost reabilitat parțial din venituri proprii, iar Spălătoria Spitalului a fost reabilitată cu fonduri din venituri proprii”, se arată în continuarea comunicatului emis de comitetul director.

Spitalul Județean Cluj își desfășoară activitatea într-un sistem multipavilionar cu 30 de clădiri. Unitatea sanitară are 1.542 de paturi și 3.065 de angajați.

Noua conducere de la Spitalul Județean Cluj a fost preluată de Petru Șușca în 15 octombrie 2013 și în doar 14 luni a reușit să scape unitatea sanitară de datoriile enorme de 13 milioane de lei. Oficialii spitalului ne-au spus că în acest an se gândesc la mai multe lucrări de investiții, cum ar fi reabilitarea unor clădiri din zona administrativă care sunt într-o stare deplorabilă.

 

Ce au cumpărat cu banii de la MS

  • O bucată masă de operație care deservește Secția Clinică Chirurgie Generală I, Compartimentul de Chirurgie Plastică și Compartimentul de Ortopedie și Traumatologie pentru Urgențe,
  • Un grup electrogen
  • 7 buc. mașini automate de spălat, decontaminat, dezinfectat olițe și ploști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.