În cadrul celei de-a 30-a ediții a concursului interjudețean „Grigore Moisil”, desfășurat în Cluj, în perioada 27-29 martie, elevii Centrului de Performanță Hai la Olimpiadă! au obținut cele mai bune rezultate la probele de matematică și informatică.

Din cei 265 de elevi selectați pentru a reprezenta județele participante la Olimpiadele Naționale de Matematică și Informatică, Bogdan Moldovan, Maria Crăciun, Dragoș Crișan și Andrei Petrindean au obținut premiul I, cu punctaj maxim, în timp ce Alexandra Albu s-a situat pe locul al doilea, în cadrul competiției de matematică.

La proba de informatică s-au remarcat elevii Gabor Ioana (clasa a 5-a, punctaj maxim de 200 puncte), și Velea Alexandru (clasa a 9-a, punctaj maxim), Bodea Nicolae (clasa a 11-a, 160 puncte), Vasile Lup (clasa a 11-a, 150 puncte), Sebastian Nechita (clasa a 11-a, 170 puncte), Toți cei zece elevi s-au pregătit în cadrul Centrului de Performanță Hai la Olimpiadă.

‘‘Este o mândrie pentru Județul Cluj că am reușit să aducem aici cei mai buni elevi la matematică și la informatică. În același timp sunt mulțumit de rezultatele obținute de elevii clujeni la acest concurs. Au avut o pregătire bună atât la școală, cât și la cursurile din Centrul de Performanță Hai la Olimpiadă, susținute de Fundația eMAG și de BCR. Eu sunt încrezător că se vor întoarce cu medalii de la olimpiadele naționale de matematică și informatică’’, a declarat Cristian Petru Pop, inspector de matematică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean.

Concursul interjudețean Grigore Moisil este cea mai importantă competiție de matematică și informatică din Transilvania. Cei 265 de elevi participanți au reprezentat șapte județe ale Transilvaniei, printre care Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Sălaj.

La finalul concursului au fost acordate 23 de premii I, a câte 500 de lei, 15 premii II, a câte 400 de lei, 18 premii III, a câte 300 de lei. De asemenea, au mai fost acordate 42 de mențiuni a câte 200 de lei fiecare. Valoarea totală a premiilor a fost de 31.300 de lei, la care s-au adăugat premii speciale oferite de sponsori și de parteneri.

„Hai la Olimpiadă!” este un program educațional inițiat de Fundația eMAG, prin care este încurajată și sărbătorită performanța școlară. Începând cu 2014, BCR devine partener oficial al programului, susținând astfel cele mai importante concursuri de matematică, fizică și informatică pentru elevi și studenți, loturile naționale, precum și centrele de pregătire pentru performanță la aceste materii în mai multe orașe din țară. În prezent există patru Centre de Performanță Hai la Olimpiadă! în București, Cluj, Timișoara și Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.