Aproape că nu există zi în care să nu trăiesc scene ale necinstei, neştiinţei, neputinţei, amatorismului, lenei, ignoranţei, prostiei, venind de la oameni, tineri, bătrâni, femei, tinere, de o aroganţă care nu am mai întâlnit-o nicăieri în vest. A trecut mai mult de un sfert de secol de la revoluţia anticomunistă, iar aspectul şi oamenii din Clujul meu, din întreg Ardealul şi Banatul, merge într-un “triumfător” regres. “Un fel de brutalitate sălbatecă, făcută cu zgomot barbar, tipic pentru o naţiune condusă de o dictatură populară, o naţiune neîmplinită”, îmi declară un medic britanic prezent la Cluj.

 

Unui membru al familiei mele i-a fost ţinută maşina (H-Santa Fe-SUV), o lună de zile după care i s-a spus că nu au găsit nimic care să elimine zgomotul de la motor. Devizul a fost de 5 700 RON,  care a inclus şi piesele de schimb cu 30% adaos. Îmi dau seama la nivel de oraş şi Ardeal câte de astea se întâmplă zilnic. Recent eram într-o bancă din Cluj, iar în timp ce îmi completam un ordin de plată, domnișoara de la ghişeu a plecat pur şi simplu şi n-a mai venit. Celelalte domnișoare nu ştiau ce să facă cu ordinul. Răspunsul lor a fost arogant, imbecil, scurt “nu toţi ne-am născut învăţaţi”. Din viaţa mea trăită în două continente, ştiu că nu se angajează nimeni, mai ales într-o bancă, fără să ştie candidaţii ce au de făcut.

 

Aş putea merge înainte cu mii de exemple pe care fiecare dintre noi le trăim zilnic. Cu toate acestea, revendicăm tratament egal cu celelalte naţiuni. Să fim serioşi. Trebuie să ne deschidem ţara spre vest. Să vină oameni cu o altă cultură care să lucreze şi să trăiască aici. Citesc lista europarlamentarilor care au dat bani pentru a fi pe listele partidelor. PNL, PSD, PDL, UDMR etc. Sunt specificate sumele date de fiecare. Sume foarte mari pentru românul obişnuit. (N. B. Salut Gazeta de Cluj că a obţinut un astfel de document).

Vedeţi dumneavoastră, din 1989 noi protejăm mediocrităţile în toate aspectele vieţii. “În România trebuie să promovăm afacerile bazate pe cârdăşie”, spunea Ion Iliescu, absolvent la Moscova. Cunosc sute de persoane care sunt excelenţi profesional, etic şi moral, oameni cinstiţi care ar fi foarte buni politicieni. Aceştia nu vor merge niciodată să cerşească bunăvoinţa unui partid, dar ar face o treabă foarte bună dacă ar fi chemaţi. Ei nu vor da niciodată bani pentru a fi aleşi. Este exact ca atunci când eu eram student şi nu doream să fiu membru PCR, “pentru că eu sunt român”. Nu era nevoie ca originea mea de român să fie confirmată de un carnet PCR în care oricum nu credeam, de Flacăra lui Păunescu, de Cântarea României, de securitate, etc.

Citesc din ce în ce mai des despre foşti securişti, spioni, cadre didactice de la UBB şi Univ. Tehnică, dar nu numai, care au fost şi sunt şi azi miniştri, fără ca CNSAS-ul să spună ceva. Doamne, oare se va face lumină? Am scris de sute de ori că trebuie să rămânem loiali culturii şi valorilor vestice. Totuşi, reproşez membrilor NATO, că după mai mult de un sfert de secol de la Revoluţia Anticomunistă din România, NATO conlucrează cu foşti comunişti de rang înalt. Vesticii, NATO, trebuie să ştie că dacă mâine vin ruşii, exact aceiaşi oameni vor fi toţi de partea ruşilor. De unde ştiu? Îmi cunosc foarte bine neamul.

 

Prof.  Emil  Aluaş                                           Mail: prowestfoundation@yahoo.com

Preşedinte, Fundaţia  PRO  WEST                Cluj-Napoca, RO, 6 aprilie, 2015

 

ion iliescu cenaclul flacara

 

Prezentare autor:

Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 500 de editoriale/articole publicate în România si Germania (Stuttgart), profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.