Mihaiela Cordos, soția senatorului Alexandru Cordoș, a fost arestată preventiv de către magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție(ICCJ). Ea este acuzată de trafic de influență, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată, de asemenea la ICCJ.
Ea a fost reținută joi de către procurorii DNA — Serviciul Teritorial Cluj în dosarul în care este urmărit penal și soțul său, senatorul Alexandru Cordoș și fiica sa, Andreea Alexandra Cordoș, pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată, se arată pe Agerpres.ro.
Potrivit DNA, în intervalul noiembrie 2014 — prezent, Mihaiela Cordoș a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Alexandru Cordoș, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al altor instituții publice, să obțină cumpărătorilor de influență posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult, etc.
Procurorii susțin că, în perioada ianuarie — aprilie 2015, în activitatea sa infracțională Mihaiela Cordoș a fost sprijinită și de fiica sa, Andreea Cordoș, care cunoștea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-și trafica influența pe lângă diferite persoane din instituțiile sus amintite.
Anchetatorii au constatat că, la 24 ianuarie, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoș s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.
În alte două rânduri, a mai reținut DNA, Andreea Cordoș a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.
Halal Consiliu de Administratie la CFR Calatori?
Director in Ministerul Transporturilor si membru in CA la CFR Calatori, Claudiu Dumitrescu sub Control Judiciar pentru presupuse fapte de coruptie…
Alexandrina Gatej a condus CA de la CFR Calatori inca de pe vremea lui Ovidiu Silaghi si ea in calitate de presedinte al bordului administrative a aprobat “performantele manageriale de execeptie”, cercetate acum de DNA, regizate de catre fostii directori Valentin Dorobantu si Vasile Secara.
In plus, Ioan Rus a mentinut-o in CA de la CFR Calatori pe Dana Galbeni Rachila, cea despre care Curtea de Conturi a Romaniei a precizat ca este vinovata pentru acordare de indemnizatii ilegale de peste 1.300.000 de euro la companiile de sub tutela Ministerului Transporturilor.
Tot Dana Galbeni Rachila este cea care in anii trecuti a avut afaceri impreuna cu “regina” achizitiilor de la CFR Calatori, Carmen Maria Popescu.
Practic, prin aceste numiri, ministrul Ioan Rus a continuat campania de promovarea a oamenilor garantati de Ovidiu Silaghi si Relu Fenechiu, finalizand practic opera de garare pe linie moarta a CFR Calatori.
Totodata, ministrul Ioan Rus precizeaza „că la începutul lunii martie, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a CFR Călători SA a aprobat numirea a trei noi membri în CA al companiei: Iosif Szentes, Ionela Adriana Atanasiu și Dan Iulius Plaveti” si ca „in aceeași hotărâre AGA au fost reconfirmați următorii membri ai CA: Alexandrina Corina Gătej – Președinte, Dana Rachila Galben și Alexandru Petrescu.
Numirea lui Iosif Szentes este practic bomboana de pe coliva falimentarii companiei de stat CFR Calatori, intrucat acesta este cunoscut in randul ceferistilor ca un sustinator infocat al operatorilor privati de transport feroviar de calatori.
In acea perioada, Dorobantu si Szentes au „tesut” mersul trenurilor de asa natura incat sa devalizeze compania de stat, dar sa prospere operatorii privati de transport feroviar de calatori. Ulterior, in 2013, Dorobantu si Szentes au repetat reteta aplicata in 2012 care a pagubit la greu CFR Calatori.
Acum insa, procurorii DNA ancheteaza o speta în care prejudiciul s-ar ridica la peste 5 milioane euro, care de fapt se presupune a fi de 160 milioane de euro.
Mai trebuie precizat ca Iosif Szentes detine un PFA pe are nu l-a mentiionat in declaratia de avere.