Poliția clujeaqnă cercetează un caz inedit în care aproape 100 de clujeni sunt suspectați că ar fi obținut în mod fraudulos indemnizații de refugiat.

Din cercetări a reieşit că patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 47 şi 80 de ani, în schimbul unor sume de bani, ar fi ajutat 59 de persoane să obţină sau să încerce să obţină, în mod fraudulos, indemnizaţii de refugiaţi.

„S-a stabilit că cei patru bărbaţi şi cele două femei ar fi determinat alte 32 de persoane să dea declaraţii nereale în faţa notarilor publici cu privire la calitatea de refugiat a celor 59 de persoane, pentru ca acestea din urmă să poată beneficia de indemnizaţii”, se arată în comunicatul Poliției. Din cele 97 de persoane cercetate, șase sunt acuzate de complicitate la înșelăciune și instigare la fals în declarații, 32 sunt acuzate de fals în declarații, iar 59 sunt cercetate pentru înșelăciune, potrivit unui comunicat al Poliției Județene Cluj.

1 COMENTARIU

  1. De ar verifica si prin satele din imprejurimile Clujului ar avea o surpriza mare de tot.80% din cei trecuti de 60 de ani au indemnizatie de refugiati.Oare cine este in spatele afacerii de se tace asa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.