Asociaţia de reconstituire istorică Terra Dacica Aeterna (TDA) din Cluj a participat, în aceste zile, la două festivaluri de profil desfăşurate în Franţa şi în Bulgaria, unde s-a numărat printre cele mai apreciate astfel de formaţii.
Cele două festivaluri antice –„Eagle at The Danube” şi „Journees Gallo-Romaines”- au avut loc în localităţile Svishtov (Bulgaria) şi Saint-Romain-en-Gal, lângă Lyon (Franţa).
foto stânga: Alina Bondrea
„Terra  Dacica Aeterna din Cluj Napoca a participat cu 27 de reenactori romani si daci la a X- a editie a Festivalului Antic “Eagle at The Danube”, în localitatea Svishtov, Bulgaria.
Svishtov este fosta aşezare romană Novae, întemeiată de împăratul Traian. Ca de obicei, experienţa şi autenticitatea şi-a spus cuvântul, Terra Dacica Aeterna fiind considerată de către organizatori drept cea mai bună formaţie de reenactment antic participantă. Terra Dacica Aeterna a câştigat şi premiul II la concursul de gastronomie antica jurizat de către Ivan Zvezdev, cel mai renumit master chef din Bulgaria, asistat de către consulul Franţei în Bulgaria”, a declarat, joi, preşedintele TDA, Paul Cheptea.
  tda1

 

De asemenea, TDA a fost încununată de lauri şi cu ocazia participării la festivalul din Franţa.
„TDA a participat cu 21 de reenactori daci şi la Festivalul istoric „Zilele Galo-Romane” (Journees Gallo-Romaines) , în Franța, la Saint-Romain-en-Gal, lângă Lyon. Dacii din TDA au cucerit atât publicul, cât şi pe organizatori, atât prin originalitatea şi acurateţea echipamentelor, cât şi prin atelierele de meşteşuguri antice şi prin demonstraţiile de luptă. Echipa TDA a fost desemnată cea mai originală şi autentică trupă de reenactment prezentă. Tabăra TDA a fost vizitată şi de către fostul Consul al României în Franţa”, a mai spus Paul Cheptea.
Terra Dacica Aeterna este prima asociaţie de reconstituire istorică din România şi a  participat la numeroase festivaluri de profil din ţară şi străinătate. Membrii TDA sunt în special istorici, profesori, dar şi pasionaţi de istorie care activează în multe alte domenii.
tda 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.