Presedinta Frontului National (FN, extrema dreapta) Marine Le Pen a anuntat luni, într-un comunicat, crearea unui grup eurofob si împotriva imigratiei – „Europa Natiunilor si Libertatilor” – în Parlamentul European (PE).

În pofida faptului ca avea numarul de eurodeputati necesari (37), Le Pen reusise sa adune doar aliatii „istorici”, si anume Partidul Libertatii (PVV) al olandezului Geert Wilders, Partidu Libertatii din Austria (FPÖ), Liga Nordului din Italia si partidul flamand Vlaams Belang din Belgia. Adica reprezentanti din cinci tari, în contextul în care pentru formarea unui grup este nevoie de cel putin 25 de deputati provenind din sapte tari.

Mai multe surse din cadrul FN, contactate luni seara, au refuzat sa precizeze din ce tari provin eurodeputatii din grup. „Se negociaza pâna în ultimul moment”, a spus un eurodeputat din cadrul formatiunii.

Membri ai partidului dadeau asigurari, de câteva luni, ca le mai lipsea „o tara”, a saptea, pentru a constitui un grup, deoarece a sasea era „pregatita”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.