Pop Iustin Atanasiu și Molnar Arpad Jozsef, doi clujeni arestați în lotul Walter, făceau parte din high-clasul clujean. Ei erau membrii în cadrul clubului Lyons și se pozau cu luxul destinat acestei societăți de elită. De altfel, Molnar Arpad Jozsef a fost implicat într-un accident în care bolidul său de 25.000 de euro, marca Porsche, a făcut o ”baie” în Iulius Mall. El și-a recuperat ulterior banii pe asigurarea Casco.

 

Clubul elitist al arestaților

Lyons. O societate elitistă care vrea să facă bine. Se pare că nu toți membrii ei sunt antamați în acest scop. Cel puțin nu binelui universal, ci binelui propriu. Doi dintre membrii de vază ai Lyons din Cluj, Pop Iustin Atanasiu și Molnar Arpad Jozsef, sunt arestați în dosarul lui Florian Walter, care încă nu a fost adus înapoi în țară. Pop Iustin Atanasiu este și profesor la UBB, dar cu toate că a fost trimis în judecată și este arestat într-un dosar penal nimeni nu a luat nicio măsură împotriva acestuia. Se pare că cei doi membri ai Lyons au încălcat și codul de etică al acestei societăți elitiste. Suntem curioși dacă cineva va lua vreo măsură asupra acestor doi membri arestați preventiv.

 

Molnar s-a dat cu Porscheul pe lacul din Gheorgheni

Molnar Arpad Jozsef a avut un accident cu bolidul său marca Porsche în decursul anului 2012. El spunea că a pierdut controlul mașinii și a intrat în lacul de lângă un centru comercial din cartierul clujean Gheorgheni. Cu toate că în știrea inițială publicată de ProTV se arăta că mașina nu deține asigurare Casco, proprietarul mașinii, fratele său (Molnar Botond Tibor, arestat și el în cadrul aceluiași dosar) a dat în judecată compania Omniasig, având câștig de cauză. Se poate observa într-o sentință definitivă și irevocabilă a Tribunalului Comercial Cluj care a decis să îi dea dreptate tânărului membru al Lyons.

”Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurenta SC O. V. I. G. SA în contradictoriu cu intimatul M. B. T. împotriva sentinţei civile nr.2513/12.03.2014 pronunţată în dosarul nr. 25407/211/2011 de Judecătoria Cluj-Napoca, pe care o menţine în întregime. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.09.2014”, se arată în sentința Tribunalului Comercial Cluj care îi acordă banii de la Omniasig în urma unui accident din 2012.

 

Pop Iustin avea ”pile” la Volksbank

Pop Iustin Atanasiu s-a ocupat și de deschiderea conturilor bancare la firmele ”fantomă” create de etnicii romi, fără posibilități materiale, dar și de conturi cu statut preferențial. De exemplu, el a intermediat deschiderea contului bancar a societății Alcaz Time Impex la Volksbank Cluj. Reamintim că Volksbank a fost preluată în decembrie 2014 de către Banca Transilvania, instituție financiară cu sediul în Cluj. Astfel, societatea Alcaz Time Impex avea un cont atât de preferențial încât reprezentanții firmei puteau retrage 2 milioane de lei pe zi fără ca banca să fie anunțată, care reprezintă o sumă imensă. Gazeta de Cluj a solicitat și un punct de vedere de la Volksbank, dar nu ne-a fost oferit până la publicarea materialului. În cazul în care reacția lor va veni o vom publica de îndată.

”În cursul lunii iulie 2013, inculpatul Molnar Arpad Jozsef a deschis în numele societății  Alcaz Time Impex un cont la Volksbank în urma negocierii cu reprezentanții băncii în cauză (Sucursala Cluj, legătura cu aceștia fiind asigurată de inculpatul Pop Iustin Atanasiu) obținând condiții preferențiale de efectuare a operațiunilor de retragere de bani în numerar: majorarea plafonului maxim pentru care să nu fie nevoie anunțarea prealabilă a ridicărilor la 2 milioane de lei/zi, reducerea comisioanelor standard”, arată procurorii DIICOT în cadrul rechizitoriului.

Cumnatul lui Walter și patronul Petrolul Ploiești, denunțători în dosar?

Cumnatul lui Florian Walter, Stoica Spira Daniel, și patronul de la Petrolul Ploiești, Nicolae Capră, apar și ei în rechizitoriul procurorilor.

”De asemenea, reprezentanții Ministerului Public  precizează că nu în mod întâmplător judecătorul de la instanța de fond pornește de la declarațiilor numiților Stoica Spirea Daniel și Capră Nicolae, întrucât primul dintre aceștia este chiar cumnatul lui Walter”, arată oficialii DIICOT conform motivării Curții de Apel Ploiești.

”Judecătorul de la Tribunalul Prahova avut în vedere declarația suspectului Stoica Spirea Daniel care arată că din anul 2012 și până în toamna anului 2013 a administrat Euro Grup, iar în ceea ce privește derularea contractului de furnizare a produsului clorură de calciu, aproximativ 4.000 de tone, în perioada sept-dec 2012 către Compania Romprest Service SA, a precizat că inculpatul Walter Florian este cumnatul său, fiind căsătorit cu sora sa și i-a spus să facă acest contract de furnizare a clorurii de calciu, între firma pe care o administra, SC Euro Grup SRL și SC Jif SRL din Prahova, firma controlată de Capră Nicolae. În aceeași perioadă și în același scop, SC Euro Grup SRL a încheiat un contract cu SC Compania Romprest Service SA, controlată de Walter Florian, pentru aceeași cantitate de clorură de calciu. Ambele contracte au fost încheiate în februarie 2012, tot atunci fiind plătit către SC Jif SRL un avans de aproximativ 2,6 milioane de lei, Capră Nicola, urmând să folosească acest avans, pentru a prelua, prin intermediul JIF împreună cu fratele său, Daniel Capră, clubul de fotbal Petrolul Ploiești”, este cel de-al doilea fragment care vorbește despre cei doi oameni importanți ai societății Ploiește.

 

Codul de etica al Lions, încălcat de Molnar Arpad Jozsef:

  • Să-mi manifest, prin eforturi susţinute, credinţa în împlinirea vocaţiei mele profesionale şi să merit reputaţia de profesionist în domeniul în care îmi desfăşor activitatea.
  • Să fiu în permanent în căutarea succesului, să pretind o remuneraţie sau profit just pentru activitatea desfăşurată şi să nu accept nici avantaje, nici succese dobândite cu preţul însuşirii unor drepturi necuvenite, al efectuării unor acte discutabile, sau cu preţul pierderii respectului de sine.
  • Să reţin că în edificarea carierei sau întreprinderii mele nu trebuie să antrenez distrugerea altora; să fiu loial partenerilor şi clienţilor mei şi sincer cu mine însumi
  • Întotdeauna când exista îndoieli referitoare la justeţea sau moralitatea poziţiei sau acţiunilor mele, care ar putea influenţa soarta altora, să rezolv aceste dileme în primul rând faţă de mine însumi.
  • Să-mi fac prieteni din convingere şi nu din interes; să cred ca prietenia nu se rezumă doar la serviciile făcute de unul, altuia şi că adevărata prietenie este dezinteresată, acceptând eventualele favoruri în sensul în care acestea au fost făcute.
  • Întotdeauna să am în vedere obligaţiile de cetăţean al patriei, statului şi comunităţii din care fac parte şi să-mi manifest prin vorbe şi fapte, loialitatea neabătuta faţă de aceste valori, indiferent de timpul, efortul sau mijloacele pe care aceasta le presupune.
  • Să-mi ajut semenii prin a oferi simpatie celor aflaţi în situaţii grele, sprijin celor slabi, şi ajutor celor nevoiaşi.
  • Să fiu întotdeauna reţinut atunci când critic şi liberal atunci când laud; să construiesc nu să distrug.

2 COMENTARII

  1. Nu sunt membrii Lions. Ar fi bine sa verificați informația inainte sa o publicați. Probabil au participat la un bal Lions , de acolo provine si fotografia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.