Sergiu Matiș @ Schauspielhaus din Viena Performance-ul ‘Explicit Content’ cu Sergiu Matiș va fi prezentat la teatrul Schauspielhaus din Viena, luni, 10 august, la ora 23.00 și miercuri, 12 august, la ora 21.00. Reprezentațiile au loc în cadrul ImPulsTanz 2015, festivalul internațional de dans de la Viena care se va încheia pe 16 august.

Explicit Content face parte din selecția (8: tension) — Young Choreographers’ Series și este inclus, alături de alte 10 producții, în competiția Prix Jardin d’Europe, jurizată de Ivo Dimchev, Sigrid Gareis și Faustin Linyekula.

Publicul poate vota pentru cel mai bun performance în cadrul competiției FM4 Fan Award 2015.

Voturile pot fi exprimate la următorul link http://www.impulstanz.com/en/fanaward/

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniei de premiere ce va avea loc duminică, 16 august, la ora 21.00, la Kasino am Schwarzenbergplatz (Schwarzenbergplatz 1, Viena), în prezența Andreei Căpitănescu, curator și manager cultural român. Andreea Căpitănescu face parte din echipa artistică a programului (8: tension) Young Choreographers’s Series 2015. Implicarea sa este susținută de Institutul Cultural Român prin Direcția Relații Internaționale.

Sergiu Matiș, născut în Cluj-Napoca, a studiat în perioada 1991-2000 dans și coregrafie la Liceul de Coregrafie din orașul său natal. Și-a finalizat studiile la Academia de Dans din Mannheim (Germania) ca bursier al Fundației de Dans ‘Birgit Keil’, debutând ca dansator la Teatrul de Dans din Nurnberg (Germania) unde a susținut spectacole alături de Daniela Kurz, Stijn Celis, Jo Strřmgren, Catherine Guerin, Rodolfo Leoni, Russell Maliphant, Lionel Hoche, Jo Kanamori, Rui Horta, Javier de Frutos, Andre Gingras și Jorma Elo și a participat la ateliere de dans alături de William Nadylam (Peter Brook Company), Duccio Bellugi-Vannuccini (Theatre du Solei), Julien Hamilton, Susan Klein, Jeremy Nelson și Joao Fiadeiro.

Din anul 2008, Sergiu Matiș locuiește în Berlin unde colaborează cu Colette Sadler-Stammer Productions, Yossi Berg, Oded Graf, Philip Bergmann și Daniel Kok, fiind invitat să participe la producții ale Company Sasha Waltz & Guests. Dintre performance-urile artistului amintim Human Nature, Landing, Three Doors. Search, 89. Grenzenlos, Ploaie de vară, 5 short pieces, Ending-dong, doom room și Duet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.