Compania de construcţii ACI Cluj, controlată de mai mulţi antreprenori locali, printre care Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă sau Dorel Goia, mizează în acest an pe afaceri totale de 130 mil. lei (aproximativ 29 mil. euro), mai mult cu 17% faţă de anul trecut, susţinută de noile proiecte câştigate conform Ziarului Financiar.

Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 110,8 mil. lei (aproximativ 25 mil. euro), un câştig net de peste 2 mil. lei (470.000 de euro), cu un număr mediu de 379 de angajaţi, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. „Prima parte a anului a fost mai grea pentru noi, însă estimăm că până la finalul anului ne vom atinge parametri bugetaţi pentru 2015. Am obţinut contracte noi, însă suntem implicaţi şi în dezvoltarea unor investiţii proprii“, a declarat pentru ZF Transilvania Dorin Aşchilean, director general al ACI Cluj.

ACI Cluj si Con-A Sibiu, companii ce au construit stadionul Cluj Arena, se vor implica si in executia arenelor ce vor fi realizate in urmatorii doi ani in Craiova si in Targu Jiu. Cele doua societati au demarat deja lucrarile de demolare a vechii arene din Craiova, ce vor fi definitivate pana la finele lunii iunie 2015, pentru aceste operatiuni primind de la autoritatile locale fonduri de 1,6 milioane de lei (inclusiv TVA). Contractul pentru executia noului stadion Ion Oblemenco a fost semnat, recent, de Compania Nationala de Investitii (CNI), institutie ce va finanta lucrarile de executie a arenei, antreprenori fiind desemnate societatile Con-A, ACI Cluj si Nisal. Serviciile de proiectare vor fi asigurate de biroul Dico & Tiganas, din Cluj-Napoca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.